• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νέο σκαστό σκάνδαλο η μυστική συμφωνία της κυβέρνησης

January 10, 2021 323

 

Με την αποκάλυψη-άδειασμα της κυβέρνησης εκ μέρους της περιβόητης Palantir ήρθε στο προσκήνιο η μυστική σύμβαση της ΝΔ με την εν λόγω εταιρεία στην οποία ο Μητσοτάκης ανέθεσε εν κρυπτώ, στο όνομα «της ολιστικής επισκόπησης της κατάστασης της πανδημίας στην Ελλάδα», το γενικευμένο, συστηματικό και τεχνολογικά αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα των πολιτών, ενισχύοντας τους μηχανισμούς παρακολούθησης και καταστολής του σιδερόφραχτου αστυνομικού κράτους που οικοδομεί με ανθύπατο τον Χρυσοχοΐδη.

Ο σκοτεινός αμερικανικός κολοσσός έχει βασικό χρηματοδότη τη CIA και «συνεργάζεται» αρμονικά με το πολυπλόκαμο δίκτυο του βαθέος κράτους και παρακράτους στις ΗΠΑ (αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες, υπουργείο άμυνας, FBI, Υπηρεσία Εθνικής Ασφά­λειας). Στο ευαγές έργο της Palantir συμπεριλαμβάνεται -πέρα από τη «διαχείριση» εκατομμυρίων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όπως το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, ο αριθμός τηλεφώνου, η κατοικία, η εργασιακή κατάσταση, οι πολιτικοθρησκευτικές πεποιθήσεις και η ψυχοσωματική υγεία- και η …πρόβλεψη μέσω αλγορίθμων των «μελλοντικών εγκληματιών» βάσει των φυλετικών τους χαρακτηριστικών και των κοινωνικών τους επαφών. Μνημειώδεις είναι οι υπηρεσίες της εταιρείας στον Τράμπ (ο συνιδρυτής της υποστήριξε την προεκλογική καμπάνια του), αφού συνέβαλε αποφασιστικά στην αναγνώριση και απέλαση των μεταναστών, κάτι που αποτέλεσε ζήτημα αιχμής κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από τη «μητρόπολη της ελευθερίας και της δημοκρατίας», σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Palantir εμπλέκεται και «στα κυβερνητικά προγράμματα πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών που αφορούν τόσο τον τομέα της αντιμετώπισης της πανδημίας, όσο και τον τομέα της αστυνόμευσης/παρακολούθησης, που αποτελεί και τον κύριο τομέα δράσης της», κουρελιάζοντας έτσι για άλλη μια φορά τις δημαγωγικές πομφόλυγες του ιερατείου των Βρυξελλών περί «σεβασμού του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ».
Εξίσου αποκαλυπτικές για το ρόλο της Palantir είναι και οι δηλώσεις των ιδρυτών της πως «χτίσαμε την εταιρεία μας για να στηρίξουμε τη Δύση. Ενδυναμώνουμε τους δυτικούς θεσμούς και κάποιες φορές τους κάνουμε κυρίαρχους», αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία με τους στρατηγικούς ανταγωνιστές Ρωσία και Κίνα.

Τη σύμβαση με την Palantir χαιρέτισε ο πολυπράγμων αμερικανός πρέσβης Τ. Πάιατ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ επιδόθηκαν σε κούφια αντιπολιτευτική λογοκοπία, εγείροντας απλώς ζητήμα διαφάνειας.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search