• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

¨΄Ηξεις αφήξεις" για τη Γ’ Λυκείου από τις "άριστες" Κεραμέως - Μακρή

January 11, 2021 660

 

 

Σύγχυση έχουν προκαλέσει στους πολίτες οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού αρμόδιας για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  Ζέττας Μακρή, για το ενδεχόμενο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ από το pontiki.gr

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή αναμένονται οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα ή μη της Γ’ Λυκείου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ καθηγητής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Αθανάσιος Τσακρής.

Κεραμέως: «Όχι» στο άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέκλεισε το σενάριο για άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στη Γ’ Λυκείου, είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα, τόνισε.

Ουσιαστικά, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι δεν γίνεται να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα δια ζώσης για να παραδώσουν μάθημα στη συγκεκριμένη τάξη, αλλά και εξ αποστάσεως για να παραδώσουν μάθημα στην Α’ και Β’ Λυκείου.

Μακρή: «Ναι» στο άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου

Ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ότι «αν οι ειδικοί το επιτρέψουν, μπορεί και να λειτουργήσει ανεξάρτητα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα να ξεκαθαριστεί. Είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου και φάνηκε από τη μείωση της ύλης, την οποία ανακοίνωσε η υπουργός ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές και να γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν».

Οπότε, από τη μία έχουμε την υπουργό Παιδείας που απέκλεισε το σενάριο λειτουργίας μόνο της Γ’ Λυκείου και από την άλλη, έχουμε την υφυπουργό που μόλις μια μέρα μετά είπε ότι η Γ’ Λυκείου μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Τουλάχιστον, ας αποφασίσουν μια κοινή γραμμή σε αυτό το ζήτημα για να μην μπερδεύουν και τον κόσμο...

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος της Γ’ Λυκείου στις 25 Ιανουαρίου, η Ζέττα Μακρή είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο γιατί δεν έχει αποφασιστεί από τους ειδικούς.

Πότε θα σταματούν τα μαθήματα

«Τα μαθήματα θα σταματούν μόνο εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για την μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία», είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή

Όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές, τότε τα μαθήματα στα σχολεία θα αναστέλλονται, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Αν τηρηθούν τα μέτρα, θα συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που άνοιξαν σήμερα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ζέττα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι «δεν μπορώ να προβλέψω αν θα κλείσουν ξανά τα σχολεία, φαίνεται όμως ότι η επιτροπή των ειδικών οι οποία εισηγήθηκε το άνοιγμά τους είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι αν τηρηθούν τα μέτρα, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία για την πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης».

«Η αναστολή των μαθημάτων όπως γινόταν όταν δεν υπήρχε η πανδημία, εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και δεν επιτρέπεται στα παιδιά να επισκεφτούν το σχολείο» δήλωσε.

«Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για το πώς θα αερίζονται οι αίθουσες και αυτό (σ.σ. η αναστολή των μαθημάτων) θα γίνεται προφανώς όταν δεν θα είναι οι μαθητές μέσα στις τάξεις, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές», πρόσθεσε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search