• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Όλοι στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων σήμερα Πέμπτη 14/1 στις 12.00μμ στα Προπύλαια

January 14, 2021 122

 

 

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά εκτρώματα!

Να λειτουργήσουν τώρα όλα τα σχολεία με μέτρα υγειονομικής προστασίας!

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Η νέα χρονιά βρίσκει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης αντιμέτωπες με τα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η κυβέρνηση επανέρχεται με τις διαγραφές των φοιτητών, καταπατά βάναυσα το άσυλο θεσπίζοντας το αντιδημοκρατικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε συνέχεια της πολιτικής της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, προωθεί περικοπές στους εισακτέους προωθώντας νέα ταξικά μέτρα αποκλεισμού των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση βρίσκονται αντιμέτωπες με την ενεργοποίηση και την εφαρμογή της αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών. Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να προωθήσει δραστικές περικοπές των δαπανών για την Δημόσια Εκπαίδευση, να χτυπήσει τις εργασιακές σχέσεις και κατακτήσεις στην εκπαίδευση. Την ίδια ώρα ενεργοποιεί την κακόφημη «Τράπεζα Θεμάτων» στα Λύκεια, παγιώνει και μονιμοποιεί την λεγόμενη «τηλεκπαίδευση» των ταξικών αποκλεισμών που καταβυθίζει τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, ψηφίζει σωρεία νεοφιλελεύθερων αντιεκπαιδευτικών μέτων που πλήττουν το πολύπαθό σώμα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει ανοχύρωτα τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς απέναντι στην πανδημία. Παρά τις επικοινωνιακές φούσκες της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ πως δήθεν «εργάζονται σκληρά» για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, το πρόσφατο άνοιγμα των δημοτικών και νηπαγωγίων αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση με προκλητικό τρόπο εξακολουθεί να μην λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, μειώνοντας στους 15 κατ’ ανώτερο τους μαθητές στα τμήματα, ενισχύοντας τα σχολεία με επιπλέον εκπαιδευτικούς για να καλύψει τις ανάγκες, διενεργώντας μαζικά, δωρεάν τεστ σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, προσλαμβάνοντας προσωπικό στην καθαριότητα. Αντ’ αυτών επαναλαμβάνει σαν κακόγουστη φάρσα την πολιτική του περασμένου Σεπτέμβρη. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είναι η πολιτική της κυβέρνησης που θέτει σε αμφισβήτηση την επαναλειτουργία των Γυμνασίων – Λυκείων και ΕΠΑΛ και όχι η πανδημία. Με την πολιτικής δείχνει την προκλητική αδιαφορία για τη μόρφωση των παιδιών που οδηγεί στην καταστροφή τη νέα γενιά.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος! Πρέπει να μπει φραγμός στην αντιεκπαιδευτική νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Τα εκπαιδευτικά σωματεία και οι Ομοσπονδίες πρέπει να βγουν από το σημερινό τέλμα στο οποίο οδηγήθηκαν από την πολιτική των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και των κάθε λογίς ρεφορμιστών. Η κοινή γραμμή των ΔΑΚΕ(ΝΔ), ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ), ΠΕΚ-ΔΗΣΥ(ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) και ΠΑΜΕ(ΚΚΕ) οδηγεί στη συναίνεση και την υποταγή στην κυβερνητική πολιτική. Είναι επιτακτικό καθήκον των εκπαιδευτικών και της ταξικής πτέρυγας να υψώσουν τη σημαία της υπεράσπισης της μόρφωσης της νέας γενιάς, να προτάξουν τώρα τα αιτήματα υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Με κοινό πανεκπαιδευτικό μέτωπο να μπει φραγμός στον αντιλαϊκό και αντιεκπαιδευτικό κατήφορο!

Όλοι στον αγώνα!

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search