• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στη Βουλή η κατάρρευση σοβάδων από την οροφή του 6ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας

January 14, 2021 325

Θέμα: Κατάρρευση σοβάδων από την οροφή του 6ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας 

 Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Όπως ενημερωνόμαστε από καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, υπήρξε περιστατικό μερικής κατάρρευση οροφής, στην αίθουσα που στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Ιανουαρίου 2021, ελάχιστα λεπτά μετά την έξοδο των μαθητών για το προβλεπόμενο πρωινό σχολικό διάλειμμά τους, κατέρρευσαν σοβάδες πάχους 3 εκατοστών, πάνω στα θρανία των νηπίων. Γίνεται αντιληπτό, ότι η συγκυρία του ετεροχρονισμού, έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να μην υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παραπλήσια κατάσταση, αφού με επαναλαμβανόμενα έγγραφα της διοίκησης της σχολικής μονάδας στους αρμόδιους φορείς, έχει τονιστεί πρόβλημα μεγάλης εισροής υδάτων στον χώρο πάνω από τις συγκεκριμένες σχολικές αίθουσες.

Κυρία Υπουργέ, σύσσωμη η σχολική κοινότητα σε όλη τη χώρα, έχει υποστεί τις οδυνηρές συνέπειες της οικονομικής διαχείρισης των μνημονιακών χρόνων, από όλες τις κυβερνήσεις που συμμετείχαν. Είναι απάνθρωπο, απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό, ειδικά σε μια χρονιά όπως η τρέχουσα, με τις επιπρόσθετες υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας της νόσου COVID-19, να υφίστανται τόσα κτιριακά προβλήματα σε σχολικές μονάδες της Επικράτειας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμούς μελών της σχολικής κοινότητας και σε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Το δυσάρεστο συμβάν στο 6ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας, αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός της ανοχύρωτης υπόστασης των μελών των σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, η οποία όχι μόνο εμποδίζει απρόσκοπτα τη διαδικασία της μάθησης, αλλά θέτει και σε κίνδυνο, παιδικές ζωές.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παρατεθέντα στοιχεία

Ερωτάται η κυρία Υπουργός:

  

  • Πώς προτίθεστε να επιλύσετε τα κτιριακά προβλήματα που παραθέτει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, στο χώρο που στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας;
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search