• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία για το σίριαλ του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων στον Πειραιά

January 15, 2021 592

"Την επόμενη πράξη στο σίριαλ του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, που ακολούθησε μετά τις μαθητικές κινητοποιήσεις, πριν κλείσουν τα σχολεία" καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά με ανακοίνωσή  της αναφερόμενη στην "προσπάθεια εκφοβισμού που συνεχίζεται σε σχολείο του Πειραιά, στην Ιωνίδειο, με την επίδοση κλητεύσεων σε γονείς – μέλη συλλόγων και Ενώσεων, αναφορικά με την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές." 

Αναλυτικά

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΟΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την επόμενη πράξη στο σίριαλ του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, που ακολούθησε μετά τις μαθητικές κινητοποιήσεις, πριν κλείσουν τα σχολεία. Συνέχεια στα διάφορα φαινόμενα καταστολής, που έλαβαν χώρα σε σειρά σχολείων, δίνει η προσπάθεια εκφοβισμού που συνεχίζεται σε σχολείο του Πειραιά, στην Ιωνίδειο, με την επίδοση κλητεύσεων σε γονείς – μέλη συλλόγων και Ενώσεων, αναφορικά με την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, το μέλος του Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων του Β’ Διαμερίσματος Πειραιά και μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Ιωνιδείου, Ελένη Πραματευτάκη (Ε.Π.) καλείται στην αστυνομία για ανωμοτί κατάθεση, στα πλαίσια εισαγγελικής εντολής για προκαταρκτική εξέταση, μετά από ανώνυμη καταγγελία “αγανακτισμένου” γονέα περί … “υποκίνησης”. Ως μάρτυρας καλείται και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ΓΕΛ Ιωνιδείου. Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι στο στόχαστρο της (ανώνυμης) καταγγελίας βρίσκεται και η κόρη της Ε.Π., μαθήτρια στο ΓΕΛ της Ιωνιδείου, με αντίγραφα της “υπόθεσης” (ανώνυμη καταγγελία κ.α.) να έχουν διαβιβαστεί και στην εισαγγελία ανηλίκων!!! Ντροπή! Αίσχος!

Ιδιαίτερα για την Ιωνίδειο, θυμίζουμε ότι έγινε απόπειρα στοχοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, αλλά και του Διευθυντή του Γυμνασίου, από μερίδα “αγανακτισμένων” γονέων, που διακινούσε και σχετικό κείμενο υπογραφών (βλέπε ανακοίνωση ΕΛΜΕ υπ’ αριθμ. 132/21-10-2020). Στην ανακοίνωση αυτή, το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ σημείωνε: “Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν (γιατί το κείμενο τους δεν το φανερώνουν αλλά το διακινούν κρυφά!) "εγκαλούν" τους εκπαιδευτικούς (και ιδιαίτερα το Διευθυντή του Γυμνασίου) γιατί δεν προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να παραβιαστεί η συλλογική απόφαση των μαθητών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με τον τρόπο που τα παιδιά έκριναν. Ουσιαστικά, "εγκαλούν" το Διευθυντή του Γυμνασίου και τους καθηγητές γιατί αρνήθηκαν να δράσουν κατασταλτικά απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονται, με βάση τις συλλογικές τους αποφάσεις. Ζητούν μάλιστα να διερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες (!) από τη ΔΙΔΕ Πειραιά… Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μερίδα των συγκεκριμένων γονέων καταφέρθηκε με χυδαίους χαρακτηρισμούς εναντίον μαθητών της Ιωνιδείου που καλούσαν στις 15/10 (μέρα απεργίας) σε συμμετοχή των συμμαθητών τους στην συγκέντρωση στην Αθήνα, αλλά και σε άλλους γονείς. Οι Σύλλογοι Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου, με κοινή τους ανακοίνωση, καταδίκασαν την επίθεση εναντίον μαθητών και διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών.”.

Καταδικάζουμε και αυτήν την προσπάθεια εκφοβισμού, ποινικοποίησης και παρέμβασης στα συλλογικά όργανα των γονιών!

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές μας!

Οι χιλιάδες μαθητές κινητοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για το αυτονόητο δικαίωμα για μόρφωση και υγιεινή στα σχολεία. Για αυτούς τους λόγους, γονείς και εκπαιδευτικοί στήριξαν τα παιδιά, γιατί τα αιτήματά τους ήταν δίκαια.

Οι ίδιοι οι μαθητές, και μόνο αυτοί, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες έχουν την ευθύνη να αποφασίζουν το πώς θα αγωνιστούν. Τόσο στην Ιωνίδειο, όσο και στα υπόλοιπα σχολεία, οι αποφάσεις των μαθητών πάρθηκαν μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με μεγάλη πλειοψηφία και συμμετοχή.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να βάλει εμπόδια στους αγώνες που πηγάζουν από τις αγωνίες μας για το μέλλον της μόρφωσης και της υγείας των μαθητών μας. Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Β’ Διαμερίσματος Ελένη Πραματευτάκη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search