• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανοιχτή επιστολή στην ΥΠΑΙΘ μαθητών για πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα

January 15, 2021 311


Τα δεκαπενταμελή σε 44 από τα 48 Μουσικά Σχολεία στην Ελλάδα στέλνουν ανοικτή επιστολή στη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την οποία ζητούν διευκρινίσεις και καθορισμό της ύλης για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα: ''Μουσική Αντίληψη και Γνώση''

Η επιστολή:


Αξιότιμη κυρία Υπουργέ Παιδείας & Θρησκευμάτων,

Αξιότιμοι κύριοι Υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων,
Έπειτα από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από τους προέδρους των δεκαπενταμελών συμβουλίων των παρακάτω υπογραφόντων μουσικών σχολείων της Ελλάδας αποφασίσαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας μεταφέρουμε ερωτήματα και να υποβάλουμε αιτήματα που αφορούν το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Μουσική Αντίληψη και Γνώση για την εισαγωγή στα 3 μουσικά τμήματα: Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Το πρώτο ερώτημα που θα θέλαμε να υποβάλουμε είναι εκείνο της εξεταστέας ύλης. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 της σχετικής εγκυκλίου και υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε το 2019 για την εισαγωγή στα αντίστοιχα μουσικά τμήματα, οι υποψήφιοι καλούνται να συμβουλευτούν τα σχολικά εγχειρίδια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, η οδηγία αυτή χαρακτηρίζεται από ασάφεια, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα σχολικά εγχειρίδια περιλαμβάνουν τέσσερα βιβλία με μια εκτεταμένη ύλη, οπότε πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να μας δοθούν διευκρινήσεις όπως δίνονται στα υπόλοιπα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με απόσπασμα από το ΦΕΚ 2338/2020, φαίνεται ότι έχει αποσυρθεί το βιβλίο μουσικής της Α τάξης του ΓΕΛ, αφού το μάθημα δεν περιλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α’ Λυκείου. Επομένως ζητάμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν περιλαμβάνεται το συγκεκριμένο αποσυρόμενο εγχειρίδιο στην πανελλαδικώς εξεταστέα ύλη, καθώς, όπως γνωρίζετε, στην πλειοψηφία των σχολείων της χώρας δεν διδάχτηκε ούτε τα προηγούμενα χρόνια (θυμίζουμε ότι το βιβλίο έχει αποσυρθεί και από τα ψηφιακά αποθετήρια του Υπουργείου).

Μια επιπλέον διευκρίνιση που ζητάμε είναι το αν περιλαμβάνονται και τα τετράδια εργασιών στην ύλη από την στιγμή που ούτε εκείνα διανέμονται στους μαθητές τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, το σημαντικότερο θέμα που θα θέλαμε να θίξουμε είναι αυτό της μείωσης της εξεταστέας ύλης του μαθήματος για τις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω καραντίνας, όπως πραγματοποιήθηκε και στις υπόλοιπες κατευθύνσεις σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου στις 8/1/2021. Ως μαθητές της Γ΄ Λυκείου που εξεταζόμαστε στα μουσικά ειδικά μαθήματα βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση, καθώς η οποιαδήποτε φόρμα τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να καλύψει σε κανένα επίπεδο τις ανάγκες των μουσικών μαθημάτων. Θεωρούμε λοιπόν ότι δικαιούμαστε και εμείς μείωση τουλάχιστον ίση με το 25% της ύλης.

Συνεπώς, γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα που άπτονται των εκπαιδευτικών προβληματισμών των μαθητών, θα σας παρακαλούσαμε θερμά να κατανοήσετε την ανασφάλεια και το άγχος μας και να προχωρήσετε άμεσα σε ακριβή καθορισμό της ύλης και εξαίρεση του βιβλίου Μουσικής της Α΄ Λυκείου και των Τετραδίων Εργασιών Μουσικής από αυτήν.

Με εκτίμηση,

Τα δεκαπενταμελή των Μουσικών Σχολείων:

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου,
Μουσικό Σχολείο Αθήνας,
Μουσικό Σχολείο Άμφισσας,
Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου,
Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης,
Μουσικό Σχολείο Αλίμου,
Μουσικό Σχολείο Αργολίδας,
Μουσικό Σχολείο Άρτας,
Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού,
Μουσικό Σχολείο Βέροιας,
Μουσικό Σχολείο Βόλου,
Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών,
Μουσικό Σχολείο Δράμας,
Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου,
Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου,
Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης,
Μουσικό Σχολείο Ιλίου,
Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων,
Μουσικό Σχολείο Καβάλας,
Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας,
Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας,
Μουσικό Σχολείο Καστοριάς,
Μουσικό Σχολείο Κατερίνης,
Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας,
Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής,
Μουσικό Σχολείο Κορίνθου,
Μουσικό Σχολείο Λαμίας,
Μουσικό Σχολείο Λάρισας,
Μουσικό Σχολείο Λευκάδας,
Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης,
Μουσικό Σχολείο Ξάνθης,
Μουσικό Σχολείο Παλλήνης,
Μουσικό Σχολείο Πάτρας,
Μουσικό Σχολείο Πειραιά,
Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας,
Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας,
Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου,
Μουσικό Σχολείο Ρόδου,
Μουσικό Σχολείο Σερρών,
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας,
Μουσικό Σχολείο Τρικάλων,
Μουσικό Σχολείο Τρίπολης,
Μουσικό Σχολείο Χανίων,
Μουσικό Σχολείο Χίου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search