• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πανελλαδική διαδικτυακή αποχή των μαθητών στις 20/1 & Πανελλαδική μέρα δράσης των μαθητών Πέμπτη 21/1

January 15, 2021 619

 

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να αξιοποιούν την πανδημίας ως ευκαιρία για να νομοθετήσουν τα πιο αντιδραστικά σχέδια και στην εκπαίδευση με τους μαθητές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σε συνθήκες εγκλεισμού και πανδημίας, στερούμενοι ακόμη και την στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι αντιδραστικές αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια με τη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα τμήματα, η οποία θα καθορίζεται από το μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα και η τράπεζα θεμάτων κατά κύριο διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ οργής και αγανάκτησης στους μαθητές – και όχι μόνο.

Αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν μεταξύ άλλων:

  • Αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών -ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών οικογενειών- από τα Πανεπιστήμια, αφού μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων. Έτσι ανοίγει τη ροή προς την ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντάς της πελάτες με την εξίσωση των πτυχίων των λεγόμενων Κολλεγίων με αυτά των δημοσίων Πανεπιστημίων.

Την ίδια στιγμή και μέσα στην πολύ δυσμενή συγκυρία το υπουργείο εμμένει στην εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στην Α' Λυκείου σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Λύκεια για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2020-21 (το 2013 που εφαρμόστηκε είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό μετεξεταστέων στην Α Λυκείου από 4,2% να εκτινάχθηκε στο...23,3%!). Η δαπάνη για τη δημιουργία της μάλιστα ανέρχεται στο ποσό των 937.912 ευρώ!!

Το Υπουργείο δείχνει μια απίστευτη κοινωνική αναλγησία, όταν οι μαθητές φέτος βιώνουν μια δύσκολη από πολλές απόψεις κατάσταση λόγω πανδημίας, αλλά και εξαιτίας της “τηλεκπαίδευσης” η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές για να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια δοκιμασία. Ταυτόχρονα το υπουργείο ανακοίνωσε μείωση της ύλης η οποία όμως είναι στα περσινά επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο το μαθητικό κίνημα προχωρά σε πανελλαδική διαδικτυακή αποχή στις 20/01/2021! Η πρόσκληση από τον Ανυπόταχτο Μαθητή: Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να συμμετάσχουν σ'αυτή!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Αθήνας κηρύσσει την Πέμπτη 21/1 ως πανελλαδική μέρα δράσης των μαθητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ…ΝΟΜΙΖΕΙ ΛΑΘΟΣ!

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας παρακολουθούμε με αγωνία και προσμονή για το αν θα ανοίξουν και με τι μέτρα προστασίας τελικά τα σχολεία μας εν μέσω πανδημίας. Είδαμε το άνοιγμα των Δημοτικών και πήραμε μια γεύση… τα σχολεία άνοιξαν όπως είχαν ανοίξει τον Σεπτέμβρη και έκλεισαν τον Νοέμβρη: χάλια! Η τηλεκπαίδευση ξανά (ξανά) ξεκίνησε με τα γνωστά της προβλήματα, χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο για να βελτιωθεί …. Η Τράπεζα Θεμάτων είναι εκεί και μας περιμένει χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί ακόμα και τώρα καθηγητές!

Αντί να ασχοληθεί με αυτά, η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό… αν δεν μας “τσακίσει” ο κορονοιός, να μας “τσακίσει” η πολιτική της! Σήμερα, έδωσε στη δημοσιότητα το Νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης των τριτολύκειων στις Πανελλαδικές. Ελαχιστη Βάση Εισαγωγής που θα καθορίζεται από τα Τμήματα, Λιγότερες Επιλογές στο Μηχανογραφικό και Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Οι μαθητές, όμως, καταφέραμε να βάλουμε το πρώτο STOP στα σχέδια της κυβέρνησης!

Όσο και να φαίνεται ότι εν μέσω καραντίνας επικρατεί σιγή νεκροταφείου, οι δικές μας φωνές ακούστηκαν! Ότι κάναμε τον Δεκέμβρη όλοι μαζί (παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, σε δήμους και Δευτεροβάθμιες, συζητήσεις και αγωνιστικές αποφάσεις σε πάνω από 170 5μελή και 15μελή, ψήφισμα που πηγε σε εκατοντάδες τάξεις της Γ Λυκείου και υπογράφτηκε από χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα), με σιγουριά λέμε ότι έχουμε την πρώτη μας κατάκτηση! Κερδίσαμε να μην ισχύσει από φέτος η περιορισμένη δήλωση σχολών, να μην μείνουν παιδιά εκτός των σχολών προτίμησής τους!

Η κυβέρνηση, μπορεί να είναι αδίστακτη στο πόσο γρήγορα προχωρά τα σχέδιά της, αλλά ξέρει πως οι ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ. Πως να ξεχάσει τις καταληψεις σε χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα, τις τεράστιες φετινές πορείες μας;

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Ωστόσο, δεν μας ξεγελάνε. Ας θυμηθούμε ότι αυτό το Νομοσχέδιο το έφερε εν μέσω πανδημίας, με κλειστά σχολεία και απαγορεύσεις κυκλοφορίας, πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης για να γλυτώσει αντιδράσεις.

ΕΜΕΙΣ, ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΠΙΣΩ!

Τωρα να ακουστούμε πιο δυνατά από ποτέ!

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΓΕΝΑΡΗ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!

Είμαστε πιο δυνατοί. Εκατοντάδες μαθητικά συμβούλια, δεκάδες Συντονιστικές Επιτροπές σε όλη τη χώρα θα κινηθούμε ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Έτσι όπως έχουμε κάνει από την αρχή της χρονιάς. Ήδη έγινε ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ:

Είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά σχολεία προχωράμε σε πανελλαδική μέρα δράσης μαθητών! Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε και ό,τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

Προχωραμε σε:

Συνεδρίαση των Τοπικών Συντονιστικών τις επόμενες μέρες. Να μεταφερθεί και να δημιουργηθεί παντού αγωνιστικό κλίμα. Να οργανωθούμε!

Να γίνουν παντού Συνελεύσεις Τάξεων, ειδικά της Γ Λυκείου για να αποφασιστεί η αντίθεση όλων μας. Ειδικά η Γ λυκείου πρέπει να εκφράσει ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ γίνεται, με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της.

Πανελλαδική μέρα δράσης μαθητών την Πέμπτη 21 Γενάρη! Τόσο με πανό μαθητών έξω από τα σχολεία, παρεμβάσεις σε δήμους, περιφέρειες, Διευθύνσεις Βθμιας, όσο και με παρεμβάσεις (ακόμα και με αποχές) από την τηλεκπαίδευση, αν αυτή συνεχίζεται.

Απαιτούμε:

  1. Μέτρα για να ανοίξουν και να είναι ασφαλή τα σχολεία.Να προσληφθούν καθηγητές με βάση τις ανάγκες και να ανοίξουν νέες αίθουσες στα ίδια τα σχολεία ή σε άλλα δημόσια κτήρια, ώστε να είμαστε πιο λίγοι μαθητές ανά τάξη. Να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Δωρεάν και συνέχεια τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μην εξαπλώνεται ο ιός στο σχολείο.
  2. Να μην υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά για τους φετινούς υποψήφιους Πανελληνίωνπου να βάζει σε κίνδυνο τον αγώνα που δίνουν οι μαθητές για να συνεχίσουν τη μόρφωσή τους στο Πανεπιστήμιο. Να αποκατασταθεί οποιαδήποτε αδικία με την εξεταζόμενη ύλη των Πανελλαδικών, ειδικά σε μαθήματα στα ΕΠΑΛ και στα Μουσικά- Καλλιτεχνικά σχολεία.
  3. Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα η απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων και γενικότερα να σταματήσει αυτή η “αγωνία” του Υπουργείο με τα τεστ, τα διαγωνίσματα και πάει λέγοντας.Δε λείπει αυτό από τα σχολεία μας. Θα είναι απαράδεκτη η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων (που προυποθέτει να έχει βγει η ύλη σε όλα τα σχολεία ενιαία) σε μια σχολική χρονιά έχει τόσες δυσκολίες και αυτο είναι πρακτικά αδύνατο.
  4. Σε περίπτωση που η τηλεκπαίδευση συνεχιστεί:Να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλε-εκπαίδευση, με παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (πρόσβαση στο διαδίκτυο, tablet, laptop). Καμία απουσία σε μαθητή, που είτε τον “πετούσε έξω” το σύστημα, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν για οικονομικούς λόγους. Διευκόλυνση των καθηγητών να έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν και άλλα προγράμματα για να ελαφρυνθεί το σύστημα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search