• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανατριχιαστικές δηλώσεις Χρυσοχοϊδη - Στον γύψο οι συναθροίσεις και τα πανεπιστήμια με συλλήψεις από την πανεπιστημιακή αστυνομία

January 18, 2021 647

 

 
 

Το δόγμα "νόμος και τάξη" που σημαίνει ότι μπαίνουν στον γύψο τα εναπομείναντα δικαιώματα και ελευθερίες από τον οδοστρωτήρα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων εξέφρασε για μια ακόμα φορά με ανατριχιαστικές δηλώσεις το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Το αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα», ξεκάθαρισε 

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάστασητό», τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Ισχυρή παρουσία της ΕΛΑΣ στην αγορά

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ισχυρή σε όλους τους εμπορικούς δρόμους, από σήμερα, που ανοίγει το λιανεμπόριο προκειμένου «να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες.

Ερωτηθείς για την απόφαση του ανοίγματος ο υπουργός δήλωσε: «θα καταστραφούμε  οικονομικά και ψυχολογικά  αν συνεχίσουμε να  βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό».

Τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφτηκαν αυτά τα ζητήματα και γι' αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search