• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Οι "Σφεντονιές" της "Φωνής των Αργυραδιτών"

January 20, 2021 2909

Αναδημοσιεύουμε τη στήλη "Σφεντονιές" της "Φωνής των Αργυραδιτών", αρ. φ. 158, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

ΣΦΕΝΤΟΝΙΕΣ

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Την ώρα που το χάσμα βαθαίνει μεταξύ Φο.Δ.Σ.Α. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ) και ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Νομού Κέρκυρας  (Σύνδεσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)  με  την περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα και τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου να «σφάζονται» με φόντο την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, στον ΣΥΔΙΣΑ υπάρχει ομοφωνία. Όμως το πρόβλημα είναι μπροστά μας με δεδομένη την κοινή τακτική των τριών δημάρχων για ιδιωτικοποίηση τομέων διαχείρισης των σκουπιδιών, την καθυστέρηση για την κατασκευή εργοστασίου και την τακτική του βλέποντας και κάνοντας που αποδεικνύεται πολύ κερδοφόρα για τους επιχειρηματίες των σκουπιδιών 

          Ο Σύλλογος Φίλων και Προστασίας Περιοχών Νatura Νότιας Κέρκυρας, με ανακοίνωσή του για το ξεπούλημα ακινήτου 70 στρεμμάτων στη Δασιά  από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων στην Ikos εκφράζει "την συμπαράστασή του στην έκκληση του Τοπικού συμβουλίου Κάτω Κορακιάνας και καλεί την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων η οποία έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα (!) επί του θέματος να αφουγκραστεί την αγωνία της τοπικής κοινωνίας ... και να μην αποδεχθεί την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας."

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην απαγόρευση των διαδηλώσεων με αφορμή της 17η Νοέμβρη και στα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι φέτος υπάρχει μια από τις καλύτερες σοδειές των τελευταίων χρόνων. ... Η τιμή όμως του λαδιού είναι εξευτελιστική. Απλησίαστα είναι τα κτήματα των ελαιοπαραγωγών λόγω του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου. Η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών λόγω πανδημίας, παρά το γεγονός ότι είναι ψίχουλα, αποκλείει τους «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» δηλαδή την πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με αφορμή τη μετακίνηση γιατρού από το Γ.Ν. Κέρκυρας επισημαίνει: "Αντί η πανδημία να γίνει η «χρυσή ευκαιρία» για υποστήριξη και αναβάθμιση των Δημόσιων δομών, η κυβέρνηση επιλέγει να λειτουργήσει με τη λογική του λιγότερους κράτους και υπέρ των ιδιωτικών κεφαλαίων τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.»

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με ανακοίνωσή της για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα πανεπιστήμια επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «οι αλλαγές σηματοδοτούν: Αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών -ιδιαίτερα των πιο φτωχών λαϊκών οικογενειών- από τα Πανεπιστήμια, αφού μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων. Βίαιη εκδίωξη χιλιάδων νέων, που ονειρεύονται να σπουδάσουν, και στροφή τους στην εφήμερη κατάρτιση. Περικοπή κάθε ελευθερίας στην επιλογή τμήματος…Κλείσιμο Τμημάτων»

Περίπου 1 στους 3 μαθητές του Δημοτικού στην Κέρκυρα δεν μπορεί να παρακαλουθήσει την τηλεκπαίδευση που θέλει να μονιμοποιήσει η υπουργός παιδείας Ν. Κεραμέως. Πάνω από το 30% των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κέρκυρα δεν συμμετείχε στην τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία σχετικής έρευνας που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης Κέρκυρας σε επιστολή του προς τους γονείς επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε, η βαθμολογία α’ τριμήνου, που υποχρεωνόμαστε αυτές τις μέρες να σας παραδώσουμε, αποτελεί μια λανθασμένη παιδαγωγική επιλογή. … η βαθμολογία που σας παραδίδουμε δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδώσει την πραγματική εικόνα της επίτευξης των μαθησιακών στόχων αυτής της περιόδου. Αντίθετα θα διευρύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες μεταξύ των μικρών μαθητών μας, θα επιφέρει σύγχυση και θα δυσκολέψει την μεταξύ μας επικοινωνία».

Έπρεπε να χάσει τη ζωή τους ένα ακόμα παιδί στο σημείο παγίδα του δρόμου στις Αλυκές Ποταμού για να ... ευαισθητοποιηθεί η δημοτική αρχή και να συγκαλέσει μια ετεροχρονισμένη σύσκεψη - ομολογία ενοχής.

Και φυσικά, επειδή οι «εκπρόσωποί» μας είναι «άριστοι» στις εκθέσεις ιδεών γράφουν τα παρακάτω, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς αιδώ:  «Όλοι οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν τη συνάντηση εποικοδομητική, επιβεβλημένη αλλά και απολύτως χρήσιμη προς όφελος των πολιτών» . Πριν από δύο περίπου χρόνια σκοτώθηκε στην …άλλη «Εθνική» Λευκίμμης ένα αγγελούδι 8 χρονών, για μα μην αναφερθούμε σε άλλα τραγικά περιστατικά. 

 

Ένα από τα πιο σοβαρά  προβλήματα της Κέρκυρας είναι το άθλιο οδικό της δίκτυο. Δρόμοι στενοί, μετά βίας χωράνε δυο αυτοκίνητα, κακής ποιότητα άσφαλτος, δρόμοι γεμάτοι  λακκούβες που παραμένουν για μέρες ανοιχτές με αποτέλεσμα  να γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και όχι μόνο, καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Μελέτη που εκπόνησε η Εγνατία Οδός Α.Ε. για το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλης  της  χώρας καταγράφει περίπου 7.000 επικίνδυνα σημεία σε 4.500 χλμ εθνικού και 10.000 χλμ επαρχιακού δικτύου. Στα νησιά του Ιονίου καταγράφονται 455 επικίνδυνα σημεία. Από αυτά τα 117 στο νησί της Κέρκυρας. Αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο την καλοκαιρινή περίοδο  επιβαρύνεται με χιλιάδες επιπλέον ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες, αφού στους έξι μήνες της τουριστικής περιόδου περνάνε από το νησί περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες. Παρ’ όλα αυτά και παρ’ όλες τις υποσχέσεις των αρμοδίων το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας παραμένει ένα από τα χειρότερα της χώρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search