• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τι προβλέπει από τώρα το ΥΠΑΙΘ για τη μέρα… των Τριών Ιεραρχών!

January 21, 2021 338

 

Είναι τραγικό! Ενώ δεν παίρνουν κανένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια, ενώ κρατάνε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς στη λεγόμενη τηλεκπαίδευση, αυξάνοντας τις ανισότητες και δημιουργώντας σοβαρά ρήγματα στη μορφωτική διαδικασία, στέλνουν στα σχολεία εγκύκλιο για την “Εορτή των Τριών Ιεραρχών”.

Όχι τόσο, το μισό ενδιαφέρον, προνοητικότητα, συνέπεια και ταχύτητα να είχαμε και για τη λειτουργία των σχολείων, πολλά εκπαιδευτικά προβλήματα θα είχαν λυθεί.

Αν και τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια είναι ακόμη κλειστά και για τα ανοιχτά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία το μόνο μέτρο που έχει πάρει το Υπουργείο είναι τα …ανοιχτά παράθυρα, για τη μέρα των Τριών Ιεραρχών που είναι στις 30 Ιανουαρίου προβλέπεται ότι “δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο“.

Το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ που υπογράφει η νέα υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή

 «Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της ημέρας εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες. Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

 

Τηλεκπαίδευση με κλειστά γυμνάσια και λύκεια, 25αρια τμήματα με ανοιχτά δημοτικά σχολεία και ανοιχτά παράθυρα στο καταχείμωνο και Άγιος ο Θεός!

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search