• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανησυχία για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων - Σαρηγιάννης: Επίφοβο βήμα

January 23, 2021 610



Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χαρακτήρισε επίφοβο βήμα το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ότι στα μέσα Μαρτίου, θα επιστρέψουμε σε κορύφωση της πληρότητας στις ΜΕΘ, με δεδομένο το άνοιγμα της εκπαίδευσης. «Αν δεν άνοιγαν τα σχολεία αυτό θα το συναντούσαμε το Μάιο» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι δεν διαφωνεί να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και θεωρεί ότι είναι ένα επίφοβο βήμα.

Απολύμανση του αέρα στα σχολεία
Επίσης, ανέφερε πως χρειάζεται να πάρουμε ενεργά μέτρα μείωσης του ιικού φορτίου για να αποφύγουμε τα συνεχή lockdown.

Ειδικότερα, ο καθηγητής πρότεινε την απολύμανση του αέρα εσωτερικών χώρων, κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε μαγαζιά και σχολεία. «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε, τουλάχιστον στις πολυπληθείς τάξεις να υπάρχουν τέτοια συστήματα», κατέληξε.


Κορονοϊός: Ανησυχούμε για τη μετάλλαξη
«Πρέπει να ανησυχούμε αρκετά, με την έννοια ότι είναι πιο μεταδοτικό», δήλωσε για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

«Οι προσομοιώσεις που έχουμε κάνει δείχνουν πως ακόμη και με μικρό αριθμό κρουσμάτων στη χώρα, δηλαδή τα 26 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και τα άλλα που διερευνώνται, μπορεί να έχουμε επιτάχυνση της εμφάνισης ενός τρίτου κύματος», επισήμανε ο καθηγητής.

Επιπλέον, εξήγησε πως αυτό που θα συναντήσουμε πρώτα σαν πρόβλημα θα είναι η πλήρωση των κλινών ΜΕΘ και η αύξηση των διασωληνωμένων.

Μετάλλαξη κορονοϊού: Χρειάζεται παραπάνω μέρες ο εντοπισμός
Όσον αφορά τη μετάλλαξη που έχει αναστατώσει την επιστημονική κοινότητα, ο καθηγητής είπε ότι είναι εύκολος ο εντοπισμός του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, απλώς παίρνει λίγες μέρες παραπάνω.

«Για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown, πρέπει να δράσουμε άμεσα, με καλή ανίχνευση των στελεχών του ιού», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε τάχιστα τα εμβόλια».

Σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύω ότι δε μας παίρνει να ανοίξουμε άλλες δραστηριότητες».

Μάσκες: «Εγώ για τα παιδιά μου θα αγόραζα χειρουργικές»
Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις υφασμάτινες μάσκες, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι οι υφασμάτινες μάσκες παρέχουν χαμηλότερο επίπεδο προστασίας έτσι κι αλλιώς. «Εγώ για τα παιδιά μου θα αγόραζα χειρουργικές μάσκες» είπε.

Είναι φανερό ότι όσο η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ θα συνεχίζουν να δείχνουν την εγκληματική αδιαφορία τους προς τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας που διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων τόσο ο κίνδυνος για τη μετάδοση του ιού και τη δημόσια υγεία θα αυξάνεται

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search