• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μνημόνιο συνεργασίας με το μουσείο Καποδίστρια υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών

January 23, 2021 3124

 

 

Μνημόνιο συνεργασίας με το μουσείο Καποδίστρια υπέγραψε σήμερα το απόγευμα στην Κέρκυρα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού προβολή της προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια, η ανάδειξη του ιστορικού αρχείου του Υπουργείου και η στήριξη του Μουσείου Καποδίστρια, μέσα από κοινές δράσεις επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Ο κ. Δένδιας κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση επισήμανε: «Η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που εορτάζουμε φέτος, αποτελεί ευκαιρία, αλλά και υποχρέωση, να μελετήσουμε εκ νέου το κοινό μας παρελθόν και να τιμήσουμε ξανά όλους εκείνους που πολέμησαν, εργάστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, δεσμευόμαστε από κοινού να τιμήσουμε τη μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια. Το Υπουργείο Εξωτερικών κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στέκει αρωγός στην προσπάθειά σας να προβάλετε και να αναδείξετε την σπουδαία κληρονομιά του μεγάλου αυτού Κερκυραίου».

Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. του Μουσείου Καποδίστρια, Περικλής Παγκράτης, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία αυτή θα έχει αγαθά αποτελέσματα για την Πατρίδα μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Φωτό: Σταμάτης Καταπόδης

ΠΗΓΗ: Μαρίνα Μοσχάτ - ert.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search