• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πώς η υφυπουργός Παιδείας αποφάσισε και ξε-αποφάσισε την επιβολή προστίμων στους μαθητές - Από ποια άλλα μέτρα ... γλύτωσαν οι μαθητές

January 25, 2021 738

 

Σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή στο Mega με αφορμή το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο στους μαθητές που δεν επιστρέφουν σπίτια τους αμέσως μετά το σχολείο.

Κάποιοι ξεσήκωσαν αδίκως μεγάλο θόρυβο για την δήλωση της υφυπουργού λέγοντας ότι το χωροφυλακίστικο πνεύμα δεν αφορά μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και στα σχολεία.

Ωστόσο ας μην είμαστε και αχάριστοι! Δεν είπε κιόλας να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα!

Προφανώς η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που κάνουν το παν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σκέφτηκαν να προσθέσουν στο ευφυές και αποτελεσματικό μέτρο προφύλαξης των ανοιχτών παράθυρων και τα πρόστιμα στους μαθητές που μετά το σχολείο πάνε στις πλατείες.

Ναι η κ. υφυπουργός της Παιδείας, σωστά σκέφτηκε  ότι πρέπει να επιστρέφουν οι μαθητές αμέσως μετά το σχολείο σπίτι και να μην αράζουν στις πλατείες, γιατί οι αίθουσες αερίζονται ανοίγοντας τα παράθυρα ενώ οι πλατείες δεν έχουν παράθυρα.

Στην αρχή, βέβαια, η πρόταση που “έπεσε” στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν να βάλουν ΜΑΤ έξω από τα σχολεία να πετάνε κρότου λάμψης να φεύγουν τρέχοντας τα παιδιά. Ωστόσο επικράτησε η πρόταση της κ. Ζέττας Μακρή καθώς θεωρήθηκε πιο αποτελεσματική και κυρίως πιο αθόρυβη.

Και σωστά σκέφτηκαν ότι παστωμένοι 25 έφηβοι στις τάξεις είναι ασφαλείς ενώ αν πάνε και καθίσουν μια ώρα στην πλατεία να χαζολογήσουν, να φλερτάρουν, να ξεσκάσουν τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Αλλά δυστυχώς οι αλαλαγμοί της κοινής γνώμης καθώς και η ανημπόρια των πετσοταϊσμένων δημοσιογράφων να υποστηρίξουν τόσα είχε δηλώσει η υφυπουργός, τελικά την ανάγκασαν να υποχωρήσει σημειώνοντας, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι  «σε συνέχεια της σημερινής συζήτησης, διευκρινίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόστιμα συγκεκριμένα σε μαθητές. Με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα -και ειδικά με τους μαθητές μας- έχουμε συνεργαστεί άριστα μέχρι στιγμής, τηρούν τα μέτρα σχολαστικά, και αναμένουμε το ίδιο και για τη συνέχεια»

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search