• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Θρασύδειλη» επίθεση εναντίον των συλλόγων της Ιωνιδείου Σχολής

January 25, 2021 378

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου και Πρότυπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά καταδικάζουν τη θρασύδειλη προσπάθεια δυσφήμισης και εκφοβισμού τους μέσω ανώνυμων καταγγελιών, που έχουν κατατεθεί εναντίον τους στην Εισαγγελία Πειραιά.

Οι ανώνυμες καταγγελίες είναι δυο:

  1. H μια κατατεθειμένη από ολιγομελή ομάδα γονέων, στοχοποιεί τους Συλλόγους Γονέων και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ότι “δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσει έγκαιρα η κατάληψη των μαθητών”, λες και ο ρόλος των ΣΓΚ και των εκπαιδευτικών είναι να καταστέλλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις.
     
  2. Η άλλη προέρχεται από μεμονωμένο καταγγέλλοντα και περιέχει τον ψευδή και συκοφαντικό ισχυρισμό ότι, η γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου της Ιωνιδείου και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Β’ Διαμερίσματος Πειραιά, κα Ελένη Πραματευτάκη, υποκίνησε τους μαθητές στις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου.
 
 

Σύμφωνα με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου και Πρότυπου Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, το πλέον «εξοργιστικό είναι ότι, ο ανώνυμος καταγγέλλων θέτει στο στόχαστρο και το ανήλικο τέκνο της (μαθήτρια του λυκείου μας), κατονομάζοντάς την και ζητώντας από την εισαγγελέα Πειραιά να “πράξει τα δέοντα”!

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, τα μέλη των Δ.Σ. των ΣΓΚ και οι Διευθυντές του Σχολείου δέχτηκαν κλήσεις από την αστυνομία για να δώσουν εξηγήσεις ενώ η δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στην εισαγγελία ανηλίκων!

 

Είναι άξιο αναφοράς των καταγγελλόντων ότι, οι συγκεκριμένες ανώνυμες καταγγελίες κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά στις 07/10/2020, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής και ενώ η κατάληψη είχε λήξει από τις 02/10/2020.

 

Η όλη μεθόδευση αποτελεί αντανάκλαση της αντίληψης και του ήθους ενός τραγικά μειοψηφικού κύκλου “ανθρώπων” που “συγκινούνται” από καταδρομικές ενέργειες τύπου “Γονέων Αλίμου”, αλλά δεν έχουν το θάρρος να βγάλουν την κουκούλα της ανωνυμίας τους και να αποκαλύψουν το πρόσωπό τους.

Πρόκειται για κύκλους που δρουν παρασκηνιακά γιατί τα κίνητρά τους είναι ιδιοτελή.

Το λέμε αυτό γιατί:

1. Δεν τους είδαμε να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης, όπως το γεγονός ότι έπρεπε να φτάσουμε Χριστούγεννα για να καλυφθεί το κενό του καθηγητή Φυσικής, ή για τις φθορές που έχουν συμβεί στο σχολείο μας κατά καιρούς και έχουν θέσει σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών και καθηγητών, ή για τον συνωστισμό στις τάξεις του σχολείου εν μέσω πανδημίας, ή για το γεγονός ότι στο μέσο της χρονιάς άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας, προκαλώντας επιπλέον άγχος και ανασφάλεια στους μαθητές της Γ’ λυκείου, ή για την προσπάθεια εξίσωσης εν μια νυκτί των πτυχίων των δημόσιων Πανεπιστημίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων κ.α.

2. Η κινητοποίηση των Συλλόγων μας, με την πλατιά ενημέρωση των μελών μας αλλά και όλων των φορέων της εκπαίδευσης, έβαλε φρένο σε ενέργειες κάποιων “αγανακτισμένων” να εγκλωβίσουν ανυποψίαστους γονείς, που εύλογα ανησυχούσαν για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις, μέσω δέσμευσης τους σε κείμενο υπογραφών το οποίο διακινούνταν μυστικά και… υπογείως εναντίον των ΣΓΚ.

Όταν ορισμένοι είδαν ότι αυτή η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό, καθώς η πλειοψηφία των γονέων δεν “τσίμπησε”, προσέφυγαν σε ενέργειες προπηλακισμού μαθητών έξω από το σχολείο και σε ανώνυμες καταγγελίες στον εισαγγελέα.

Αυτοί οι "αγανακτισμένοι" ανώνυμοι καταγγέλλοντες πουθενά δεν δήλωσαν, ότι κατά την διάρκεια της "κατάληψης", προσήλθε η Αστυνομία τρεις φορές μετά από ανώνυμη καταγγελία και δεν διαπίστωσε τίποτα αξιόποινο!

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά:

1. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών και των καθηγητών διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο για βελτίωση των υποδομών, για δωρεάν τεστ κορονοϊού στη σχολική κοινότητα, για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το μέλος του Δ.Σ. του ΣΓΚ του Λυκείου, που σήμερα αυτή και το παιδί της απειλείται με δίωξη, ήταν εκείνη που πρωτοστάτησε, ώστε να γίνει στο σχολείο απολύμανση από τον Δήμο Πειραιά, μετά τα πρώτα κρούσματα Covid -19, αν και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν προέβλεπε τέτοια διαδικασία.

2. Στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά, οι Σύλλογοι Γονέων έχουν παράδοση στις δημοκρατικές και σύννομες διαδικασίες που ακολουθούν αλλά και στις διεκδικητικές δράσεις με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του ιστορικού σχολείου μας. Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να κάνουμε σαφές ότι ως ΣΓΚ δεν πρόκειται να δεχτούμε την ποινικοποίηση μαθητών και γονέων λόγω αυτής της δράσης. Ευελπιστούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και η Δικαιοσύνη δεν θα δώσουν πάτημα σε ανώνυμους καταγγέλλοντες και θα βάλουν τέλος στο γαϊτανάκι των διώξεων κατά γονέων και μαθητών.

Σε αυτή την πρωτόγνωρα δύσκολη στιγμή που ταλανίζει όχι μόνο τους μαθητές αλλά και τις οικογένειές μας, οι ΣΓΚ προτρέπουν όλους τους γονείς που ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών τους να δραστηριοποιηθούν μέσα από τα θεσμικά συλλογικά όργανα των γονέων του Λυκείου και του Γυμνασίου, έτσι ώστε να προασπίσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους στην εκπαίδευση και την παιδεία αλλά και να προστατέψουν την υγεία τους.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η οποία στάθηκε αρωγός, από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό μας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search