Print this page

Συγκρίσεις με χουντικές μεθόδους από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγ. Συρίγο: "Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα Πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα..." - ΒΙΝΤΕΟ

January 27, 2021 556

 

 

Ότι οι κυβερνώντες έχουν ξεφύγει και βαφτίζουν τις πιο ακραίες και αυταρχικές ρυθμίσεις ως δημοκρατικές, το διαπιστώνουμε καθημερινά. Ότι φτάνουν στο σημείο να κάνουν συγκρίσεις αναπολώντας (;)  πρακτικές της χούντας ξεπερνά κάθε όριο. Σάλος  έχει προκληθεί μετά τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου για την ύπαρξη χουντικής αστυνομίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους το 1969, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις τωρινές αποφάσεις της κυβέρνησες.

Ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας, σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ ανέφερε «Και ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή, που αναφέρθηκε το 1963, να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές».

Η  δήλωση

 
 
 
 

Ολόκληρη η εκδήλωση

Παραμένει άγνωστο από πού αντλεί τη συγκεκριμένη πληροφορία ο υφυπουργός Παιδείας, καθώς δεν υπάρχει ιστορική καταγραφή και γνώση για τη λειτουργία αστυνομικών τμημάτων εντός των ΑΕΙ κατά τα μαύρα χρόνια της Χούντας (1967-1974). Ωστόσο, λειτουργούσε σε πλήρη ανάπτυξη το Σπουδαστικό της Ασφάλειας, το οποίο «διέπρεπε» στις συλλήψεις, στα βασανιστήρια, στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό φοιτητών και πανεπιστημιακών.
 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.