Αναλυτικότερα, ο κ. Γώγος, ανέφερε πως, το συγκεκριμένο ζήτημα, θα εξεταστεί κατά τη σύσκεψη των επιδημιολόγων την Παρασκευή, εξηγώντας ότι, οι παράγοντες που θα κρίνουν τελικά το άνοιγμα είναι από τη μία τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς «αρκετές περιοχές είναι στο πορτοκαλί και η δυναμική είναι να χειροτερέψουν» και από την άλλη «η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και πως μπορεί αυτό να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε κρίση».

Σημείωσε βέβαια, ότι ότι δεν υπάρχει ζήτημα για κλείσιμο των ήδη ανοιχτών δομών εκπαίδευσης, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία. 

«Μας ανησυχεί η Αττική. Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη», επισήμανε παράλληλα ο καθηγητής, ο οποίος, τόνισε ότι, η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία παρατηρείται, είναι αναμενόμενη λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο θα δώσει κρούσματα και τις επόμενες εβδομάδες.

Όσον αφορά την εστίαση, ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα πριν από το τέλος Φεβρουαρίου: «Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για την εστίαση. Το φως στην άκρη του τούνελ πάει προς τα πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ, επίσης, επανέλαβε το ενδεχόμενο λειτουργίας μόνο του clickaway στο λιανεμπόριο.

Τέλος, όσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Γώγος δήλωσε πως «είναι ανησυχητικές» αφού δεν ξέρουμε πώς εξελίσσεται ένας ιός όταν μεταλλάσσεται, αναφέροντας ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή αλλά ούτε και δραματική».

 

«Στον αέρα» η απόφαση για Γυμνάσια - Λύκεια

Άκρως ανησυχητική ήταν η εικόνα που παρουσίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζει έντονα τους ειδικούς και η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων θα εξεταστεί εκ του μηδενός. Ο ίδιος, μάλιστα, εκτίμησε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να μην ανοίξουν τα λύκεια στην Αττική, ενδεχομένως και τα γυμνάσια.«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια – λύκεια τουλάχιστον στην Αττική... αλλά αν η Αττική μπει στο "κόκκινο" δεν θα ανοίξουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.