• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έσπασε ο ... γύψος με μαζικές διαδηλώσειςΙ - BINTEO

January 28, 2021 480

 

 

Μαζικό το συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, μεσούσης της πανδημίας.

Στον απόηχο της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από την ελληνική κυβέρνηση λίγα 24ωρα πριν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονείς, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίσαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ολοκληρώθηκε η πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, η  οποία ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Αστυνομοκρατία ς στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν σωματικό έλεγχο σε πολίτες που κατευθύνονταν στα Προπύλαια.

Στα Προπύλαια αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι φοιτητές κρατούσαν πανό με το κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές- πειθαρχικά» και συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια 

Αλλαγές σε πανελλαδικές-ΑΕΙ

 

Casus belli θεωρείται η μείωση των εισακτέων και την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα επιφέρουν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι οποίες θα ισχύσουν από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών κατά της ίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ

Αρνητικοί για  το νέο αστυνομικό σώμα εντός των ΑΕΙ εμφανίζονται και οι Πρυτάνεις, η πλειοψηφία των οποίων έχει ζητήσει την ενίσχυση της φύλαξης και της προστασίας των ΑΕΙ από ειδικό σώμα που θα αναφέρεται στις διοικήσεις των πανεπιστημίων και όχι στην ΕΛΑΣ.

 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή Αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητεί, μεταξύ άλλων, να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν διά ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων

 
 
 

«Όλος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία εξαντλήθηκε σε μια μάσκα, ένα «χορηγούμενο» παγουρίνο και οδηγίες για ανοικτά παράθυρα εν μέσω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών», αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες που τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν δια ζώσης έχουν κλείσει πάνω από 200 τμήματα ή/και σχολικές μονάδες, λόγω κρουσμάτων. «Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αντί να ικανοποιήσουν τις δίκαιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, προχωρούν σε αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο», τονίζει η ΔΟΕ.

«Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα», αναφέρει, από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών, προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνει η ΟΛΜΕ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

 

 

 IMG_20210128_141355

 
 

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.  και στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω της Εγνατίας προς τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη συνέχεια στην οδό Τσιμισκή και έπειτα ανέβηκαν από την οδό Ίωνος Δραγούμη και κατέληξαν στο ΥΜΑΘ.

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη, μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που κατέληξε έξω από το ΥΜΑΘ.

 
Pl
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search