• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Βιομηχανία διώξεων στήνει η κυβέρνηση - Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από την ΕΛ.ΑΣ.

January 29, 2021 577

 

 
Εντείνει τον αυταρχισμό και τις διώξεις απέναντι στον "εχθρό - λαό" και τους χιλιάδες διαδηλωτές και τον γενικό ξεσηκωμό που έσπασε τον ... γύψο των απαγορεύσεων η κυβέρνηση ενεργοποιώντας τις διατάξεις του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Το φοιτητικό, μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα ενάντια στην αντι-μεταρρύθμιση της Παιδείας έχει θορυβήσει την κυβέρνηση που ενεργοποιεί το νόμο για τις συναθροίσεις που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

Η ΕΛ.ΑΣ. σχηματίζει δικογραφία για το χθεσινό μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους είχαν παραβιαστεί οι βασικές διατάξεις του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η δικογραφία σχηματίζεται γιατί δεν είχε γίνει επίσημη αναγγελία της κινητοποίησης στην αστυνομία και δεν είχαν οριστεί και υπεύθυνοι οργανωτές. Επίσης, γίνεται αναφορά και στο νόμο για τη συνάθροιση έως 100 ατόμων. Η δικογραφία μόλις ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία.

 

Δικογραφία και για τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

 

Την πρώτη δίωξη σε βάρος πολίτη και μάλιστα συνδικαλιστή άσκησε βάσει του νέου νόμου για τις συναθροίσεις η Ελληνική Αστυνομία -σύμφωνα με topontiki.gr - σχηματίζοντας δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα.

Τότε ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛΑΣ είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του... πεζοδρομίου, κάτι που ωστόσο αμφισβήτησαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συγκρουστούν. Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τότε, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην εν λόγω δικογραφία, η οποία είναι η πρώτη που αφορά σε συνδικαλιστή από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις το περασμένο καλοκαίρι, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

Τον νόμο αυτό δεν πρόκειται να τον τηρήσουμε

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε ο κ. Γιαννάκος στον ΘΕΜΑ 104,6 σημειώνοντας πως έμαθε για την δίωξη σε βάρος του, από τον Τύπο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτόν τον νόμο. Όμως, σεβόμαστε απόλυτα τους υγειονομικούς κανόνες. Γι' αυτό και χθες, σε πορεία που είχαμε στον Ερυθρό Σταυρό τηρήσαμε τα μέτρα σε συνεργασία με την Αστυνομία».

Περιγράφοντας το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου ο κ. Γιαννάκος είπε ήταν περίπου 100 με 150 άτομα τα οποία έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους. «Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

Άρχισαν τις διώξεις με τον νόμο κατά διαδηλώσεων - Πρώτο «θύμα» ο πρόεδρος  της ΠΟΕΔΗΝ (pocs/vid) | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Στιγμιότυπο από τον τραυματισμό του κ. Γιαννάκου

«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας πως «γιατί το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Από την μία μας χειροκροτούν και από την άλλη να ασκείται ποινική δίωξη, ενώ προσπαθούμε να αναδείξουμε τις παθογένειες του συστήματος, την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, ζητήματα που η κοινωνία αναγνωρίζει ως δίκαια».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, διερωτήθηκε «ποιο είναι το ζήτημα; Να μη γίνονται οι διαδηλώσεις ή λόγω των υγειονομικών μέτρων», προσθέτοντας ότι εκείνοι τήρησαν απολύτως όλα τα μέτρα με μάσκες και αποστάσεις και λίγους συμμετέχοντες.

Όπως είπε η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τον νέο νόμο στο υγειονομικό προσωπικό και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει γιατί «ακόμα και σε συνδικαλιστικά στελέχη στη βόρεια Ελλάδα που αναδεικνύουν προβλήματα και παθογένειες στην διαχείριση της πανδημίας στα νοσοκομεία, όπως είναι στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακός δήλωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search