• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγελία κατά Διευθυντή Γυμνασίου γιατί δυναμιτίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου και επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά - ΕΛΜΕ Πειραιά

January 29, 2021 892

Το Δ. Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. καταγγέλλει τον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, γιατί με τις αποφάσεις του δυναμιτίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου και επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά.ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Αναλυτικά η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το Δ. Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. καταγγέλλει τον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά, γιατί με τις αποφάσεις του δυναμιτίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου και επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, από την ώρα που ανέλαβε την διεύθυνση και παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες προσπάθειες των συναδέλφων/ισσών του οικείου Συλλόγου και της Ε.Λ.Μ.Ε. (επισκέψεις στο σχολείο, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ, κλήση του Διευθυντή στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ), η συμπεριφορά του δεν άλλαξε και εξακολουθεί να αρνείται την σύμπλευση τόσο με τις αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου μας, όσο και με αυτές του Συλλόγου των Καθηγητών/Καθηγητριών της εν λόγω εκπαιδευτικής μονάδας.

Ειδικότερα, επισημαίνουμε τα παρακάτω για τον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά:

α) Λειτουργεί με απόλυτα συγκεντρωτικό και αυταρχικό, τελικά, τρόπο. Δεν εμπιστεύεται, κυριολεκτικά, κανένα/καμία για το παραμικρό. Είναι χαρακτηριστικό το ότι έχει περιθωριοποιήσει ακόμα και τους δύο Υποδιευθυντές του σχολείου, που είναι συνάδελφοι με πολύχρονη παρουσία και προσφορά σε αυτό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα (ανάμεσα σε πολλά άλλα) είναι και το εξής: άλλαξε τους κωδικούς του Myschool, τους οποίους δεν κοινοποιεί σε κανένα/καμία, ούτε καν στους Υποδιευθυντές. Έτσι, οι τελευταίοι δεν μπορούν να εκδώσουν ούτε ένα απλό πιστοποιητικό - βεβαίωση ούτε να πράξουν οτιδήποτε άλλο. Γιατί η κατεξοχήν πρόσβαση, στο προαναφερθέν σύστημα, εξαντλείται μόνο στην καταχώριση των απουσιών από τους υπεύθυνους/ες των τμημάτων και αυτό «παρουσίᾳ» του (ο Διευθυντής απαίτησε η συγκεκριμένη διαδικασία να γίνεται στο γραφείο του και μπροστά του, ώστε να ελέγχει το αν οι απουσίες καταχωρίζονται ... ορθά ) !!!

β) Προσπάθησε να φέρει μία σειρά από εμπόδια στην συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 8/1/2021, ώστε να αποφύγει τις αποφάσεις που δεν τον έβρισκαν σύμφωνο (ζήτησε υπογραφές, καθυστέρησε τον ορισμό της συνεδρίασης και όρισε - αρχικά - την διεξαγωγή της το απόγευμα, εκτός δηλαδή του εργασιακού ωραρίου). Ακόμα και όταν ο Σύλλογος τελικά συγκλήθηκε, ζήτησε να κάνει διορθώσεις ακόμα και στην καταγραφή του Πρακτικού, αρμοδιότητα που έχει ανατεθεί σε άλλο συνάδελφο - πρακτικογράφο.

γ) Όσες προσπάθειες και αν έκαναν οι συνάδελφοι/ισσες να συνταχθούν με τις αποφάσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. για διάφορα ζητήματα (απουσίες, ύλη, βαθμολογία Α' τετραμήνου), τις αγνόησε.

 

Όλα τα παραπάνω έχουν διαταράξει τις αναγκαίες σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών του σχολείου και του Διευθυντή. Η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του τον έχει οδηγήσει σε διαρκείς διενέξεις με τον Σύλλογο, με αποτέλεσμα μία δυσλειτουργική εκπαιδευτική κοινότητα. Η κατάσταση έχει φτάσει «στο μη περαιτέρω». Όσες προσπάθειες και αν έγιναν, η απάντηση είναι μονότονα η ίδια: «εγώ έχω, από τον νόμο, την ευθύνη», υπονοώντας ουσιαστικά ότι ο ίδιος θα αποφασίζει, αλλά και θα υλοποιεί τα πάντα.

Όμως, τα σχολεία δεν διοικούνται με... παραγγέλματα, όπου ο ένας αποφασίζει και οι άλλοι/ες εκτελούν. Ο Διευθυντής είναι «πρώτος μεταξύ ίσων» και οφείλει να εξασφαλίζει την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, ο οποίος αποτελεί και το αρμόδιο όργανο για την διοίκηση της εκπαιδευτικής μονάδας.

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δεν είναι μαριονέτες. Έχουν πολύχρονη διδακτική εμπειρία και η πλειοψηφία τους έχει γόνιμα ποικιλότροπη παρουσία στον χώρο του συγκεκριμένου σχολείου, ενώ η έγνοια και ενδιαφέρον τους για την λειτουργία του είναι αυτονόητα.

Καλούμε τον Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Πειραιά να αλλάξει, έστω και τώρα στάση, έναντι του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, ώστε να διασφαλιστεί η μελλοντική, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search