• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Άγριο ανθρωποκυνηγητό, χημικά και προσαγωγές από την αστυνομία στη συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα

January 30, 2021 674

 

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, διαλύθηκε βίαια από τις δυνάμεις της αστυνομίας, όταν οι περίπου 30 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανοίξουν πανό. Ανθρωποκυνηγητό στα στενά του κέντρου της Αθήνας, χρήση χημικών και αναφορές για αρκετές προσαγωγές.
 
 Φωτογραφίες από το twitter του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη: @ChristofakisN
FacebookTwitterPinterestReddit

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους διαδηλωτές και έκαναν χρήση δακρυγόνων. Σε 21 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, ενώ έκανε ελάχιστη χρήση χημικών, ώστε να αποφευχθεί τραυματισμός πολιτών ή αστυνομικών, σύμφωνα με όσα τονίζει σε αποψινή ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Συναθροίσεων, σύμφωνα με το οποίο θα γινόταν περιορισμένη χρήση χημικών. Οι εικόνες από τη συγκέντρωση δείχνουν ότι συνέβη το άκρως αντίθετο.

Το σχέδιο ανέφερε ότι αν απαιτηθεί η κατασταλτική παρέμβαση της Αστυνομίας ή και σε έσχατη περίπτωση η διάλυση της συνάθροισης, θα προηγηθούν οι σχετικές προειδοποιήσεις και ενημέρωση των Οργανωτών, των συμμετεχόντων και των διερχόμενων πολιτών από μεγάφωνα υψηλής έντασης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίθεση από τους αστυνομικούς δέχτηκαν μέχρι και φωτορεπόρτερ, για τους οποίους το νέο σχέδιο της αστυνομίας προέβλεπε προστασία, αλλά σε συγκεκριμένο και περιορισμένο χώρο.

 

Περίπου 30 άτομα άνοιξαν το πανό για τη συγκέντρωση τους με την αστυνομία να απαντάει με χημικά, ξύλο και να ξεκινά άγριο κυνηγητό το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταλήξει σε αρκετές προσαγωγές.

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η φωτορεπόρτερ Δ. Μαραγκουδάκη η αστυνομία εμποδίζει τους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σημείο.

 

 

Υπενθυμίζεται πως από τις 16:00 το απόγευμα με εντολή της Αστυνομίας έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι και Ευαγγελισμός.

Σε ένα ακόμα βίντεο, φαίνεται φωτορεπόρτερ να επιχειρεί να καταγράψει μία βίαιη σύλληψη κατά την οποία τρεις αστυνομικοί έχουν «πάρει σηκωτή» μία γυναίκα που διαμαρτύρεται, με έναν αστυνομικό να παρενοχλεί τον φωτορεπόρτερ, να τον σπρώχνει και να τον εμποδίζει να καταγράψει το περιστατικό.

 

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search