• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Καταγγέλλουμε την ομοβροντία πιέσεων για την κάλυψη της ύλης - Όταν το καράβι πετάει επιβάτες στη θάλασσα, το ταξίδι ΔΕΝ συνεχίζεται κανονικά!

January 30, 2021 502

Καταγγέλλουμε την ομοβροντία πιέσεων από διάφορους φορείς της διοίκησης σε σχέση με τη δήλωση κάλυψης της ύλης σε περίοδο καραντίνας και κλειστών σχολείων

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά - νέα δραστική μείωση της ύλης

Όταν το καράβι πετάει επιβάτες στη θάλασσα, το ταξίδι ΔΕΝ συνεχίζεται κανονικά!

Ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ούτε μισό μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια έναντι της πανδημίας, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι (με το «καλό» και το «κακό») πιέσεις της διοίκησης και κάποιων συντονιστών απέναντι σε συναδέλφους για να δηλώσουν ότι καλύπτουν την ύλη ενώ τα σχολεία είναι κλειστά!

Με διάφορους τρόπους, ακόμα και με επίσημα έγγραφα (κάποιες φορές με απολύτως αγενή και αντι-υπηρεσιακό τρόπο), στελέχη της διοίκησης ή κάποιοι συντονιστές που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως διοίκηση, καλούν διευθυντές «για τις ενέργειές τους σύμφωνα με τις σχετικές κείμενες διατάξεις», καθώς δεν έχουν ακούσει μάλλον:

- ότι τα σχολεία είναι κλειστά από τις 7 Νοέμβρη.

- ότι η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης δεν εγγυάται καμία καθολικότητα και απογειώνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες, ιδιαίτερα ενάντια σε μαθήτριες και μαθητές που ζουν σε δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες.

- ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνη απέναντι στους μαθητές τους, όταν βάζουν υπογραφή σε «ύλη που έχει διδαχθεί», και πως τέτοια δήλωση δεν μπορεί να γίνει όταν αφορά μόνο τμήμα του μαθητικού δυναμικού, μόνο αυτούς που «μπορούν».

Η αναλγησία της κυβέρνησης, άλλωστε φάνηκε από το γεγονός ότι αναπροσαρμογή ύλης έγινε μόνο στα μαθήματα πανελλαδικών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χαμένη ύλη της προηγούμενης τάξης λόγω της περσινής καραντίνας, ύλη που σε πολλά μαθήματα ήταν προαπαιτούμενη ως προς την κατανόησή της για την ύλη της επόμενης τάξης.

Όσο μας αφορά, ως εκπαιδευτικοί που έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά του λαού, δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Οσο τα σχολεία είναι κλειστά, δεν βάζουμε υπογραφή σε κανένα προχώρημα ύλης, αφού αυτό το «προχώρημα» αποκλείει όλο και περισσότερους.

Όταν το καράβι πετάει επιβάτες στη θάλασσα, εμείς θα παλέψουμε να τους τραβήξουμε πάλι επάνω. Και να μην συνεχίσουν κανονικά το «ταξίδι» όσοι και όπως μπόρεσαν να μείνουν πάνω σε αυτό!

· Καταγγέλλουμε αποφασιστικά τις πιέσεις που ασκούνται για να νομιμοποιηθεί η διαδικασία απογείωσης των ανισοτήτων και μαζικού αποκλεισμού των μαθητών, μέσω της κίβδηλης «κάλυψης ύλης» αλλά και της καταχώρησης απουσιών, ενώ τα σχολεία είναι κλειστά.

· Δεν δηλώνουμε ως διδαχθείσα καμία ύλη που πραγματευτήκαμε μετά τις 6 Νοέμβρη

· Αμεση δραστική μείωση της ύλης σε όλες τις τάξεις – άμεση κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων – καμία αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια.

· Καλούμε την ΕΛΜΕ να πάρει θέση απέναντι στις πιέσεις της διοίκησης.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΑΡΕΝ Πειραιά, Συνεργαζόμενοι)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search