• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Μαζί στον αγώνα-Μαζί στην υπεράσπιση» Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού ΟΛΕΣ-ΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 Πλ. Συντάγματος

January 31, 2021 501

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις

 «Μαζί στον αγώνα-Μαζί στην υπεράσπιση»

 Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

 ΟΛΕΣ-ΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ  6 ΦΛΕΒΑΡΗ 12:00 Πλ. Συντάγματος

Σάββατο 6 Φλεβάρη 12 μεσημ. στην πλατεία Συντάγματος

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες

Στην Αθήνα στην πλ. Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι και την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στα Ιωάννινα στη Νομαρχία, καθώς και σε άλλες πόλεις καλούν Επιτροπές και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης, εργατικά σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες. Απλώνεται πανελλαδικά το κύμα αντίστασης στην επιχείρηση κυβέρνησης και κράτους να φιμώσουν κάθε μαχόμενη δύναμη και τελικά να περιορίσουν το λαό με πρόσχημα την πανδημία προφανώς πρόσχημα αφού και η πανδημία «αντιμετωπίζεται» κυρίως με αστυνομική διαχείριση.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 28/1 η αστυνομία δημοσιοποίησε ότι έκανε 67.367 ελέγχους για άδειες μετακίνησης και ο ΕΟΔΔΥ την ίδια μέρα έκανε μόνο 34.044 τεστ είτε μοριακά είτε rapid για κορονοϊό από τα κλιμάκια του και τις μονάδες υγείας.

Στόχος των κινητοποιήσεων στις 6 Φλεβάρη να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στους αγώνες, σε αντίθεση με το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση της πολιτικής και κινηματικής δράσης. Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες για κινητοποιήσεις. Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Το κάλεσμα βρήκε ανταπόκριση στο ταξικό εργατικό κίνημα που είναι ενεργό και βιώνει στο πετσί του την καταστολή. Ήδη, δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών με τη σύσκεψή τους στις 17/1, όπως και εργατικές παρατάξεις και σχήματα με τη σύσκεψή τους στις 23/1 καλούν στη συγκέντρωση του Συντάγματος.

Κυβέρνηση και κράτος εντείνουν την αστυνομική καταστολή, την οικονομική τρομοκρατία των προστίμων και τις δικαστικές διώξεις με νομικό οπλοστάσιο τον πρόσφατο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, καθώς και τα ΦΕΚ απαγορεύσεων των συναθροίσεων και τα διατάγματα του αρχηγού της αστυνομίας με πρόσχημα την πανδημία.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο έλεγχος των μετακινήσεων και τα πρόστιμα για όλο τον πληθυσμό είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στήνεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων, παραβιάζοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα.

Η ενεργοποίηση του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι σχηματίζει δικογραφίες για το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 28/1 και για κινητοποίηση υγειονομικών στις 30/9 αποτελεί μια νέα κλιμάκωση μετά τα εκατοντάδες πρόστιμα, τις δεκάδες διώξεις, τη βίαιη καταστολή και την αστυνομοκρατία για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17/11, στην απεργία στις 26/11, στις δράσεις στις 6/12 και σε όλες τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι η απάντηση στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του συστήματος και η ασπίδα για την προστασία όλων. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στο καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν για να υπερασπίσουμε τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Οι απαγορεύσεις τους, οι απειλές, η καταστολή δεν μας φοβίζουν. Μας εξοργίζουν.

Στις 6 Φλεβάρη και όποτε και για όσο χρειαστεί θα είμαστε στους δρόμους !

· Όχι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.

· Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

· Όχι την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Μαζί στον αγώνα-Μαζί στην υπεράσπιση» Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

 

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search