• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Έβρος: Νεκρός πυροσβέστης που προσπαθούσε να απεγκλωβίσει μαθητές (Photos/Video)

February 01, 2021 332

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών στον Απαλό Έβρου. Πυροσβέστης που συμμετείχε σε αυτήν εντοπίστηκε νεκρός. Στο μεταξύ πολλά και έντονα είναι τα προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Θράκη.

Ο 46χρονος πυροσβέστης, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

«Όπως το πυροσβεστικό πήγαινε στον οικισμό του Απαλού πέρασε από ρέμα. Το πυροσβεστικό έγειρε με συνέπεια να σβήσει η μηχανή του. Βγήκε ο οδηγός και τον παρέσυρε το ρέμα. Τον έβγαλε περίπου έκατό μέτρα, τον πέρασε κάτω από τον δρόμο και τον έβγαλε στην πλευρά του», δήλωσε στο protothema, o αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Την ίδια ώρα σπίτια σε πόλεις και χωριά πλημμύρισαν, περιοχές αποκόπηκαν από άλλες, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του δημοτικού και του νηπιαγωγείου στον Έβρο έζησαν θρίλερ αφού αποκλείστηκαν από την κακοκαιρία και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Στην επιχειρηση αυτη έχασε τη ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Απαλό, οι οποίοι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο σχολείο τους.

«Είναι η περιοχή του Απαλού , απέναντι από το αεροδρόμιο όπου έχει πλημμυρίσει όλη από την υπερχείλιση των χειμάρρων. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση του νηπιαγωγείου με 21 μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς.

Το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη οργανωμένη απομάκρυνση 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ενώ στο δημοτικό οι μαθητές απομακρύνονται με τη βοήθεια του στρατού , με τα στάγιερ και με τα οχήματα του Δήμου. Ο προαύλιος χώρος είναι πλημμυρισμένος και δεν περπατιέται», ανέφερε  στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί στην περιοχή με τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες, αναμένεται, όμως, αύξηση των δυνάμεων.

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια σε πόλη και χωριά

Πολλά και σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και στο Σουφλί και στα γύρω χωριά οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονταν από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι. Δεν είναι υπερβολή να πέι κανείς ότι ποι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρους. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Σπιτια, αυλές αλλά και υπόγεια πλημμύρισαν ενώ η Πυροσβεστική δενα προλάβαινε τις κλήσεις για όσους είχαν πρόβλημα, όπως αναφέρει το .Evros_news .

 

 

Αναδημοσίευση από topontiki.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search