• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πέταξαν τρικάκια στο πολιτικό γραφείο της Κεραμέως

February 04, 2021 405

 

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης, όπου άγνωστοι έριξαν τρικάκια και μετά εξαφανίστηκαν.

Μεταξύ των μηνυμάτων ήταν τα εξής: «Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τις πειθαρχικές διώξεις και τις διαγραφές φοιτητών/φοιτητριών», «Όχι στη νέα βάση αποκλεισμού από τη Τριτοβάθμια εκπαίδευση», «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», με αφορμή προφανώς το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση. 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και εκπαιδευτικούς και φοιτητικούς φορείς.

 

Με ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Κεραμέως μίλησε για «παρέμβαση» από εκείνους «που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την "αιωνιότητα" στη φοίτηση»

Για το νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί την πανδημία σε μέγιστο βαθμό για να νομοθετήσει όλα όσα βρίσκονταν στην ατζέντα της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και στα προωθούμενα των κυβερνήσεων δεκαετίες. Μετά την ψήφιση του νόμου 4692 τον περασμένο Ιούνη, τον καταιγισμό αποφάσεων επιβολής της ΕξΑΕ, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την εξίσωση των πτυχίων των κολλεγίων μ’ αυτά των δημόσιων πανεπιστημίων, κατέθεσε νομοσχέδιο σκούπα που περιλαμβάνει αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα πανεπιστήμια. Επιδιώκει μάλιστα την άμεση εφαρμογή του για τους μαθητές που φέτος δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, σε συνθήκες εγκλεισμού και πανδημίας, στερούμενοι ακόμη και την στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία. Προωθεί νέα μέτρα πειθάρχησης και αστυνομοκρατίας – καταστολής εντός των Πανεπιστημίων, που σύμφωνα με την νεοσυντηρητική Υπουργό είναι συνέχεια του νόμου για το Πανεπιστημιακό Άσυλο και όλων των νόμων που έχουν ψηφίσει. Έτσι περιλαμβάνει:

· Θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα τμήματα, η οποία θα καθορίζεται από το μέσο όρο των επιδόσεων όλων των υποψηφίων σε όλα τα μαθήματα κάθε επιστημονικού πεδίου, αλλά και από συντελεστή που θα ορίζει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω από το μέσο όρο των υποψηφίων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν κάτω από αυτή τη βαθμολογία της ΕΒΕ μένουν εκτός Τμήματος, μειώνεται δηλαδή δραστικά ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, τα Τμήματα συρρικνώνονται και θα οδηγούνται σε κλείσιμο.

· Συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, οι υποψήφιοι των πανελληνίων θα δηλώνουν συγκεκριμένο, περιορισμένο σε σχέση με σήμερα, αριθμό σχολών από μόνο ένα επιστημονικό πεδίο. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να «πιάσουν» το όριο εισαγωγής, θα συμπληρώνουν εκ νέου το μηχανογραφικό με τις σχολές που έμειναν κενές από τη πρώτη φάση. Τα Τμήματα θα κατηγοριοποιηθούν σε υψηλής και χαμηλής ζήτησης και αρκετά θα κλείσουν.

· Διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού σε Δημόσιο ΙΕΚ, για κατάρτιση με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Η διαδικασία αυτή δεν είναι αναβάθμιση, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μέθοδο απόρριψης μεγάλου αριθμού μαθητών και προετοιμασίας τους ως πελατεία των ιδιωτικών ΙΕΚ με τα ανελαστικά όρια σπουδαστών για τη λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ που ψήφισαν (250 σπουδαστές στις μεγάλες πόλεις και 100 στις μικρές).

· Ασφυκτικά όρια φοίτησης ν + ν/2 χρόνια. Η δυσκολία και οι συνθήκες ακραίας κοινωνικής φτώχειας θα οδηγήσουν στην εντατικοποίηση και εγκατάλειψη των σπουδών πολλών φοιτητών.

Η νεοφιλελεύθερη ΝΔ ανοίγει τη ροή προς την ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντάς της δεκάδες χιλιάδες πελάτες με την εξίσωση των πτυχίων των λεγόμενων Κολλεγίων με αυτά των δημοσίων Πανεπιστημίων και ωθώντας στα ιδιωτικά ΙΕΚ, αφού τα δημόσια δεν θα επαρκούν. Η αστυνομοκρατία και ο αυταρχισμός στα Πανεπιστήμια εντείνεται με κάμερες σε κάθε γωνιά και την ποινικοποίηση της δράσης του φοιτητικού κινήματος και την κατάλυση των ακαδημαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών. Δημιουργούνται ειδικά σώματα αστυνομικών και ειδικών φρουρών, χιλίων κατ’ αρχήν, μέσα στα πανεπιστήμια, που υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ, θα ελέγχουν, θα συλλαμβάνουν και θα ανακρίνουν φοιτητές. 30 εκ. ευρώ είναι το κόστος σύστασης των σωμάτων αυτών, αλλά και 20 εκ. κάθε χρόνο, ενώ μειώνουν 8% τον προϋπολογισμό για τα ΑΕΙ. Θεσμοθετούνται φοιτητοδικεία μέσω της δημιουργίας Πειθαρχικών Συμβουλίων Φοιτητών που θα λειτουργούν σαν δικαστήρια (ανακρίσεις, μάρτυρες, συνήγορο υπεράσπισης, ποινές, κ.ά.) για φοιτητές.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search