• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Πώς θα "λειτουργήσουν" τα σχολεία - Χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας με ομοβροντία αντιεκπαιδευτικών μέτρων

February 06, 2021 482

 

 

 

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση καταφεύγει σε σκληρά περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας δείχνοντας ότι έχει χάσει την ... μπάλα.

Με αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία συνεχίζουν η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική. Τι θα ισχύσει στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο». 

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στους δήμους αυτούς αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία, ισχύει και για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Τα σχολεία λειτουργούν με πολυπληθή αριθμό μαθητών, μικρές αίθουσες, υπόγειες, χωρίς αερισμό, χωρίς το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά τεστ στους σχολικούς χώρους, χωρίς εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς. 

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας χρησιμοποιούν τη «μαγική λύση» της τηλεκπαίδευσης, αδιαφορούν για τις καταστροφικές συνέπειες του τρίμηνου κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές και απαιτούν  τηλεαπουσίες και  τηλεβαθμολόγηση.  Προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι τα μαθήματα γίνονται κανονικά μέσω webex αγνοώντας τον αποκλεισμό μαθητών, την έλλειψη αλληλεπίδρασης, την όξυνση των κοινωνικών και μαθησιακών ανισοτήτων. Επιδιώκουν να καθιερωθεί η τηλεκπαίδευση ως κανονική εκπαίδευση, ώστε να βρίσκεται στη διάθεση του κράτους, που θα τη χρησιμοποιεί κατά το δοκούν σε βάρος των πιο αποκλεισμένων κοινωνικά στρωμάτων του πληθυσμού.

Τα σχολεία "λειτουργούν" και αντί να απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα η επάνοδος στη ζωντανή σχολική πραγματικότητα, με ευθύνη του υπουργείου τίθενται στο επίκεντρο τα διαγωνίσματα και οι βαθμοί. Αυτή είναι η προτεραιότητα του υπουργείου παιδείας μετά από 3 μήνες κλειστά σχολεία! Η εκπαιδευτική διαδικασία και η παιδαγωγική είναι  άγνωστες  έννοιες για την κ. Κεραμέως και τους συμβούλους της. Με ρύθμιση όμως στο νομοσχέδιο για την είσοδο στα ΑΕΙ προβλέπεται με υπουργικές αποφάσεις να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες στα σχολεία με μαθήματα στις αργίες και στις διακοπές λόγω της πανδημίας.

Και δεν είναι μόνο αυτά

Με το άνοιγμα των σχολείων τίποτα δε θα είναι, όπως παλιά. Τα αντιεκπαιδετικά μέτρα που η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ψηφίζουν και εφαρμόζουν, επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια «κανονικότητα» για ένα σχολείο ακόμα πιο αυταρχικό και ταξικό. Με την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ εντείνεται ο αποκλεισμός για τους φτωχότερους μαθητές που θα εξωθούνται κατευθείαν στα νέα μεταγυμνασιακά ιδιωτικά ΙΕΚ. Το δημόσιο σχολείο θα χάσει το μαζικό του χαρακτήρα. Οι βάσεις εισαγωγής είναι μηχανισμός μείωσης των εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 20.000, κατάργησης και κλεισίματος τμημάτων και σχολών και πριμοδότησης των ιδιωτικών κολεγιών.  Παράλληλα το ΥΠΑΙΘ επιδιώκει να βάλει μπρος και τις  διαδικασίες αυτοαξιολόγησης/αξιολόγησης που αποτελεί μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων εκπαιδευτικών και μαθητών, εργαλείο βαθμολογικής- μισθολογικής καθήλωσης και απολύσεων. 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της. Το ΥΠΑΙΘ με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και, επιπλέον, δηλώνει με αβάσταχτη ελαφρότητα ότι «οι εκπαιδευτικοί διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες». Αντί να ανταποκριθεί στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και να θέσει ως προτεραιότητα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, βομβαρδίζει καθημερινά την εκπαιδευτική κοινότητα με αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

Ακόμα και τα τεστ που ανακοίνωσε ότι θα γίνουν μέσω πλατφόρμας μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με μια περιορισμένη τυχαία δειγματοληψία, δεν μπορούν να δώσουν με σαφήνεια την εικόνα διάδοσης του ιού στα σχολεία. Όσο για τα εμβόλια, με βάση το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, ικανοποιητική ανοσία οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν, αφού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Τα σχολεία "λειτουργούν" με ακόμα χειρότερους όρους μες το καταχείμωνο απ’ αυτούς που έκλεισαν (μιας και στο άνοιγμα των σχολείων τώρα προστίθενται τα ανοιχτά παράθυρα και πόρτες μέσα στο κρύο, πράγμα που σημαίνει ότι όποιοι από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές δε νοσήσουν  από covid, θα πλευριτωθούν από το κρύο).

 

Οι εκπαιδευτικοί διατυπώνουν ρεαλιστικά και αναγκαία για τη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης αιτήματα για ΑΝΟΙΧΤΑ & ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

·       Ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, με μικρά τμήματα, το πολύ 15 μαθητών, έστω εκ περιτροπής (ή με βάρδιες), πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού των εκπαιδευτικών και των καθαριστριών,  μαζικά test,  ιχνηλάτηση και συχνή απολύμανση των σχολείων.

·       Τα  μέτρα  για  την  ασφαλή  λειτουργία  των  σχολείων  πρέπει  να  συνδυαστούν  με  ενίσχυση  του  δημόσιου   συστήματος  υγείας, δημιουργία  ΜΕΘ, δωρεάν  και  μαζικά  τεστ, ελέγχους  στους  χώρους  εργασίας, αποσυμφόρηση   των ΜΜΜ, επίταξη  του  ιδιωτικού  τομέα  στην  υγεία, άμεσο  μαζικό  εμβολιασμό.

·       Μαζικά  και  δωρεάν  τεστ  στους  χώρους  των  σχολείων. Η  πλατφόρμα  του  υπουργείου  για  εθελοντικά  τεστ  σε  εκπαιδευτικούς  και  μαθητές  Λυκείου εξυπηρετεί  επικοινωνιακές  σκοπιμότητες  και  δεν  μπορεί  να  αποδώσει  την  επιδημιολογική εικόνα των  σχολείων.

·       Να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί κατά προτεραιότητα. Άμεσος  εμβολιασμός  εκπαιδευτικών  και  γονέων  που  ανήκουν  σε  ευπαθείς  ομάδες, άδειες  σε  όσους  το  έχουν  ανάγκη, χωρίς «αστερίσκους». Ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές.

·       Δραστική μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης από τώρα όλων των μαθημάτων και, ιδίως, των πανελλαδικώς εξεταζόμενων.

·       Να  αποσυρθούν  όλες  οι  αλλαγές  που  ετοιμάζουν  στο  σύστημα   πρόσβασης  στα  ΑΕΙ που στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των εισακτέων και σε κλείσιμο τμημάτων των ΑΕΙ.

·       Να  καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων που αποκλείει μαζικά τους μαθητές από το δικαίωμα στη μόρφωση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search