• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δυναμικές - μαζικές διαδηλώσεις ενάντια σε διώξεις, πρόστιμα και καταστολή - ΦΩΤΟ

February 06, 2021 415

Συγκέντρωση ενάντια σε διώξεις, πρόστιμα και καταστολή πραγματοποιούν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Σύνταγμα, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, μέλη σωματείων, συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές υπό την ασφυκτική παρουσία πλήθους αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί απέναντί τους. Στην αρχή η ΕΛΑΣ δεν επέτρεπε το "άπλωμα" των συγκεντρωμένων που τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις. Στη συνέχεια, η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων ανάγκασε την αστυνομία να υποχωρήσει και έτσι τους επιτράπηκε να πατήσουν στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αμαλίας. 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, σε σχετική ανάρτηση – κάλεσμά της καταγγέλλει ότι την αξιοποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό για την περιστολή των αγωνιστικών διεκδικήσεων αλλά και γενικά την αντιμετώπιση της πανδημίας με προτεραιότητα σε μέτρα καταστολής αντί για μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Ακόμη η Επίτροπή σημειώνει ότι “η ενεργοποίηση του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ότι σχηματίζει δικογραφίες για το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας στις 28/1 και για κινητοποίηση υγειονομικών στις 30/9 αποτελεί μια νέα κλιμάκωση μετά τα εκατοντάδες πρόστιμα, τις δεκάδες διώξεις, τη βίαιη καταστολή και την αστυνομοκρατία για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17/11, στην απεργία στις 26/11, στις δράσεις στις 6/12 και σε όλες τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος”.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 28/1 η αστυνομία δημοσιοποίησε ότι έκανε 67.367 ελέγχους για άδειες μετακίνησης και ο ΕΟΔΥ την ίδια μέρα έκανε μόνο 34.044 τεστ, είτε μοριακά είτε rapid, για κορονοϊό από τα κλιμάκια του και τις μονάδες υγείας, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της Επιτροπής που κάλεσε στην συγκέντρωση, η οποία υπολογίζει το ύψος των προστίμων από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στα 29,8 εκατομμύρια ευρώ.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και πολλές άλλες πόλεις.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με συμμετοχή αρκετών διαδηλωτών. 

 

Στόχος των κινητοποιήσεων είναι να προασπιστεί το δικαίωμα στους αγώνες, σε αντίθεση με τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης. Απαιτούν να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για τους συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις. Καταδικάζουν την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Να σημειωθεί ότι δεκάδες σωματεία εκπαιδευτικών με τη σύσκεψή τους στις 17/1, όπως και εργατικές παρατάξεις και σχήματα, με δική τους σύσκεψη στις 23/1, καλούσαν στη συγκέντρωση του Συντάγματος. 

«Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο έλεγχος των μετακινήσεων και τα πρόστιμα για όλο τον πληθυσμό είναι το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στήνεται το αντιδημοκρατικό καθεστώς για μόνιμη απαγόρευση των κινητοποιήσεων. Η ενεργοποίηση του νόμου των διαδηλώσεων με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ότι σχηματίζει δικογραφία για κινητοποιήσεις αποτελεί μια νέα κλιμάκωση. Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι η απάντηση στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό του συστήματος και η ασπίδα για την προστασία όλων», τονίζεται στο κάλεσμα στις συγκεντρώσεις.

 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search