• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στ. Γκίκας: «Η Κυβέρνησή μας Ενισχύει το ΕΣΥ και δεν Παραμελεί τους Ακρίτες μας»

February 07, 2021 2806

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην νέα προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη Μόνιμου Ιατρικού προσωπικού που μόλις υπεγράφη, περιλαμβάνεται και η Π.Ε. Κέρκυρας με 13 θέσεις Ιατρών, όπως εξάλλου είχε ανακοινώσει προ 10ημέρου ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Συγκεκριμένα, για την Π.Ε. Κέρκυρας προκηρύσσονται δύο θέσεις Διευθυντών, 9 θέσεις Επιμελητών Α’ και δύο θέσεις Επιμελητών Β’. Προβλέπονται από ένας Μόνιμος Ιατρός βαθμού Επιμελητού Α’ για κάθε Περιφερειακό Ιατρείο των Διαποντίων Νήσων και δύο Μόνιμοι Ιατροί βαθμού Επιμελητού Β’ για το Κ.Υ. Λευκίμμης. Σε ότι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκηρύσσονται συνολικά 8 μόνιμες θέσεις εκ των οποίων δύο θέσεις Διευθυντού και 6 Επιμελητού Α’ καλύπτοντας κρίσιμες ειδικότητες. Αναλυτικά οι ειδικότητες των 8 προκηρυχθεισών θέσεων για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι: μία θέση Διευθυντού Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας, μία θέση Διευθυντού Εσωτερικής Παθολογίας, μία θέση Επιμελητού Α΄ Νευρολογίας, μία θέση Επιμελητού Α΄ Νεφρολογίας, δύο θέσεις Επιμελητού Α΄ ΤΕΠ, δύο θέσεις Επιμελητού Α΄ Πνευμονολογίας.

Με την επισημοποίηση των 13 θέσεων Μονίμων Ιατρών, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πριν 10 περίπου ημέρες είχα ανακοινώσει την απόφαση του Υπουργού Υγείας να ενισχύσει σημαντικά με Μόνιμο Ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο μας, το ΚΥ Λευκίμμης και τα Διαπόντια Νησιά. Επιθυμώ σήμερα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς στις διαδοχικές μου επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, όπου είχα την ευκαιρία να τους παρουσιάσω τις ελλείψεις Μόνιμου Ιατρικού προσωπικού στην Π.Ε. Κέρκυρας, αντιλήφθηκαν την σημασία και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Δομών Υγείας στη Κέρκυρα και συμπεριέλαβαν 13 Μόνιμες Θέσεις Ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων στην παρούσα προκήρυξη. Οι τρεις μάλιστα αφορούν στα Διαπόντια Νησιά, που με αυτήν την απόφαση - πράξη ευελπιστούμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα, της ιατρικής περίθαλψης των ακριτών μας, το οποίο είναι κρίσιμο.

Για την συμπερίληψη της Περιφερειακής μας Ενότητας στην τρέχουσα προκήρυξη, ουσιαστική ήταν η συμβολή, εκτός από τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ., Γιάννη Καρβέλη, και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Ιονίων Νήσων, Κώστα Ζορμπά.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, στου οποίου την εισήγηση για το ΓΝΚ, στηρίχθηκαν οι διεκδικήσεις μας κατά τις αλλεπάλληλες επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ζητήσει επιπροσθέτως την κάλυψη και άλλων θέσεων Μονίμων Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων όπως Καρδιολογίας, Ορθοπεδικής, Χειρουργικής κ.α. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η κοινή θεσμική προσπάθεια, ώστε οι συγκεκριμένες θέσεις να συμπεριληφθούν στις επόμενες δύο προκηρύξεις που αναμένεται να βγουν εντός του 2021.

Επίσης να επαναλάβω ότι η απόφασή μας να προκηρυχθούν για πρώτη φορά θέσεις Μονίμων Ιατρών, βαθμού Επιμελητού Α’, για τα τρία Διαπόντια Νησιά, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα ακριτικά μας νησιά, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Εθνική Στρατηγική στο Νησιωτικό Χώρο.

Τέλος, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω ότι σύντομα θα προκηρυχθούν περισσότερες από 10 θέσεις λοιπού Επικουρικού Προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας.

Η Κυβέρνησή μας συνεχίζει να ενισχύει το Ε.Σ.Υ. και δεν περιορίζεται μόνο στις έκτακτες προσλήψεις που απαιτεί η αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, δεν περιορίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά προκηρύσσει πολλές μόνιμες θέσεις ιατρών στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ της Περιφέρειας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών.

Να θυμίσω ότι παραλάβαμε 565 κλίνες εντατικής θεραπείας και έχουμε φτάσει στις 1.303, εκ των οποίων οι 667 είναι Covid και οι 636 είναι non-Covid. Σημειώνεται ότι έχουμε ΜΗΔΕΝ αναμονές σε κλίνες Μ.Ε.Θ. παρά την πανδημία, όταν τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια – χωρίς πανδημία – είχαμε 30 - 35 άτομα σε λίστα αναμονής για κλίνη Μ.Ε.Θ..

Διασφαλίσαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό, το προσωπικό και την εκπαίδευσή του και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Έχουν γίνει 9.000 προσλήψεις Επικουρικού Προσωπικού τους τελευταίους μήνες, εκ των οποίων 4.000 νοσηλευτές – όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός

– θα αποκτήσουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ συμβάσεις αορίστου χρόνου και θα παραμείνουν στο Ε.Σ.Υ.. Σημειώνεται ότι για την Π.Ε. Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 140 προσλήψεις Επικουρικού Προσωπικού.

Επίσης, εκτός από την προκήρυξη για τους Μόνιμους Ιατρούς που υπεγράφη σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί οι προκηρύξεις για 1.423 Μόνιμους Ιατρούς και είναι σε εξέλιξη προκήρυξη για 1.219 Μόνιμες θέσεις λοιπού προσωπικού, ενώ με ειδική ρύθμιση θα καλυφθούν 2.250 θέσεις ειδικευμένων νοσηλευτών και 700 θέσεις νοσηλευτών, επιλαχόντων από προηγούμενη προκήρυξη.»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search