• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μπαίνουμε στο τρίτο κύμα ακριβώς όπως βγήκαμε από το πρώτο. Ευθύνες υπάρχουν;

February 10, 2021 343

 

Αρνήθηκαν την παραμικρή κίνηση ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας. Νοσηλευτές και γιατροί διορίστηκαν με το σταγονόμετρο ως συμβασιούχοι με ημερομηνία λήξης, και όταν το ποτήρι των αναγκών ξεχείλισε, αναζητούσαν εθελοντές νοσηλευτές ή έστελναν με «εντέλλεσθε» γιατρούς από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη.

Ξελιγώθηκαν με τις χορηγίες κλινών ΜΕΘ και άπλωσαν δίχτυ προστασίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο στην υγεία γιατί μισούν ο,τιδήποτε δημόσιο, σιχαίνονται την ιδέα να «κληρονομήσει» το ΕΣΥ καλύτερες υποδομές και περισσότερο προσωπικό από το σημερινό, αναζητούν ακόμα και στον υγειονομικό όλεθρο τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα παράθυρα κερδοφορίας για το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Σαμποτάρισαν κάθε ιδέα μαζικών ελέγχων, ιχνηλάτησης, επιδημιολογικής επιτήρησης γιατί αυτά απαιτούν κρατικό μηχανισμό. Ο,τιδήποτε άλλο όμως, πέρα από προσλήψεις αμόρφωτων παιδοβούβαλων στην ΕΛΑΣ, τους είναι αδιανόητο.

Στάθηκαν ανίκανοι να δώσουν στην επιστημονική κοινότητα και στη δημοσιότητα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς πραγματική επιτήρηση δεν υπήρξε. Υπήρξαν μόνο αριθμοί για τεστ και κρούσματα που δεν έδιναν εικόνα για το πού μεταδίδεται πραγματικά ο ιός, για το ρόλο που παίζουν τα σχολεία, για το τι μπορεί να γίνει, πού και πότε, ώστε να κερδηθούν κάποιες εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες ζωές.

Εμφάνισαν κλεμμένα γραφικά εταιρείας ψυγείων ως «σχεδιασμό για τα εμβόλια» και όταν αυτά ήρθαν (από άλλη εταιρεία και με άλλες διαδρομές από τις διαφημιζόμενες), πέσαν σαν ακρίδες οι κυβερνητικοί πάνω τους, δίνοντας εικόνα τριτοκοσμικής δικτατορίας.

Χαζογελούσαν σαν ηλίθιοι βγαίνοντας από το πρώτο κύμα της πανδημίας λέγοντας ότι “η Ελλάδα νίκησε τον κορωνοϊό”, διαφημίζοντας την “covid-free” χώρα, ανοίγοντας ανεξέλεγκτα τα σύνορα κατ’ εντολή της TUI, νομίζοντας ότι η καλή τύχη της χώρας κατά το πρώτο κύμα οφειλόταν στην αφεντομουτσουνάρα τους.

Καθημερινά, αντί να πάρουν μέτρα πρόληψης και προστασίας, μιλούσαν για την ατομική ευθύνη σε όλες τις κλίσεις, εκτός από το πρώτο πρόσωπο: Την μετέτρεψαν σε χαρτί τουαλέτας οι ίδιοι, καταπατώντας ανέμελα κάθε μέτρο και κανόνα, γιατί ο πορφυρογέννητος εαυτός τους δεν αντέχει εγκλεισμό.

Έχασαν κάθε ίχνος συναίνεσης που τους πρόσφερε απλόχερα η ελληνική κοινωνία κατά το πρώτο κύμα, όταν στην πορεία απέδειξαν ότι δεν ήταν ούτε ικανοί, ούτε πρόθυμοι να προστατεύσουν την υγεία και την οικονομία. Το μόνο που επί μήνες έκαναν ήταν να ανοιγοκλείνουν την οικονομία, να περιμένουν τα εμβόλια και να κατηγορούν τους πολίτες.

Οργίασαν νομοθετώντας τις πιο προκλητικές νεοφιλελεύθερες, χωροφυλακίστικες και αντιδραστικές ρυθμίσεις, ειδικά στην παιδεία, την στιγμή που ενοχοποιούσαν τις δημοκρατικές και συνταγματικά αναφαίρετες δυνατότητες κοινωνικής αντίδρασης.

Διέλυσαν κάθε δεσμό εμπιστοσύνης πολιτείας – πολιτών όταν το μόνο που έκαναν ανάμεσα στην ποδηλατάδα της Πάρνηθας και την εκδρομή της Ικαρίας, ήταν να εφαρμόζουν λοκ ντάουν. Μόνο που το λοκ ντάουν έχει νόημα και αποτέλεσμα και το αποδέχεται η κοινωνία όταν γίνεται για να κερδηθεί άμεσος χρόνος, όχι όταν εφαρμόζεται στο διηνεκές ελλείψει παντός άλλου μέτρου.

Χλεύασαν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, συκοφάντησαν τους εκπαιδευτικούς, κάλεσαν τους μαγαζάτορες να τους «παραδώσουν τα κλειδιά τους», εμφάνισαν την αναβολή της φοροληστείας ως φοβερό μέτρο ελάφρυνσης.

Αντίθετα, μπούκωσαν με χρήμα τα ΜΜΕ για να τους λιβανίζουν ολημερίς, και έστηναν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο για τους αετονύχηδες των επιδοτήσεων. Αρρώσταιναν στη σκέψη να ενισχύσουν την υγεία με γιατρούς ή την παιδεία με εκπαιδευτικούς, αλλά ξελιγώνονταν στην ιδέα να σκάσουν δημόσιο χρήμα σε κλινικάρχες και καναλάρχες.

Παπαγαλίζουν σήμερα, ότι η Ελλάδα είναι στην 23η από τις 27 χώρες της ΕΕ σε αριθμούς απωλειών, κρύβοντας ότι στην πραγματικότητα πρώτο κύμα στην Ελλάδα δεν υπήρξε, χάρη στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της χώρας, χάρη στα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν νωρίς και εφαρμόστηκαν υποδειγματικά από την κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης με το διάγγελμά του, έδειξε ότι η μόνη στρατηγική της κυβέρνησής του είναι να «περιμένει τον ήλιο του εμβολίου». Και μέχρι ο ήλιος να ανατείλει θα κλείσει ακόμα μια φορά λιανεμπόριο και σχολεία. Αυτό ξέρει, αυτό κάνει. Με απίστευτη ρηχότητα κρύβει την ολοκληρωτική έλλειψη στρατηγικής άμυνας στην πανδημία.

Ευθύνες υπάρχουν και όσοι το συνειδητοποιούν θα πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν την απόδοσή τους.

antapoΚΡΙΤΗΣ

Ο antapoΚΡΙΤΗΣ κρίνει και σχολιάζει σκωπτικά την επικαιρότητα στο antapocrisis.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search