• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό της - Τι λένε γιατροί και Γιαννάκος - ΒΙΝΤΕΟ

February 11, 2021 333

 

Στο νοσοκομείο Κέρκυρας νοσηλεύεται μια 42χρονη νοσηλεύτρια μετά από παρενέργειες από την 2η δόση του εμβολίου για την Covid-19, όπου παρουσίασε κόπωση και παράλυσε στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré (είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια).

Η 42χρονη παραμένει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το κ. Γιαννάκο, που μίλησε στο Open, η νοσηλεύτρια έκανε τη δεύτερη δόση και αισθάνθηκε πολύ άσχημα: πόνο, ζαλάδες και υψηλό πυρετό, ενώ ένιωσε και παράλυση στα κάτω άκρα.

 

Οι γιατροί στο νοσοκομείο, όπως λέει ο ίδιος, είναι σίγουροι πως πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου.

 
Η πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου, μίλησε στον Realfm 97,8 για την κατάσταση της νοσηλεύτριας, η οποία παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Η κα Ιωάννου ξεκαθάρισε πως την ημέρα του εμβολιασμού, η 40χρονη εμφάνισε «υψηλό πυρετό και μυαλγίες και μετά συμπτώματα παράλυσης».

Πλέον έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και «παρακολουθείται από τον θεράποντα γιατρό της και ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή που της έχει ορίσει». 

Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα της για ταχεία ανάρρωση της νοσηλεύτριας, ώστε να επιστρέψει στην οικογένειά της.

«Σε τόσο μεγάλο αριθμό υγειονομικών που έχουν εμβολιασθεί, είναι το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται» είπε και τόνισε πως θα χρειαστούν σημαντικά έξοδα για την αποκατάστασή της και θα πρέπει να αποζημιωθεί.

Ερωτώμενη για το εάν τα συμπτώματά της είναι πράγματι παρενέργεια του εμβολίου, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε ιατρικά θέματα, αλλά συμπλήρωσε πως «τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση ήταν αυτά που περιέγραψα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εξετάσεων».

Σημειώνεται πως η νοσηλεύτρια είναι εμβολιαστεί πριν από περίπου 4- 5 μερες, όπως ενημέρωσε η κα Ιωάννου.

 

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περιστατικού όπως τόνισαν οι ρεπόρτερ του Open TV, όμως οι γιατροί εκεί δεν έχουν πει ξεκάθαρα αν είναι παρενέργεια του εμβολίου.

 

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search