• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συγκινούν οι μαθητές τραγουδώντας σε ηλικιωμένους: «Δεν σας ξεχάσαμε» - Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

February 15, 2021 398




«Δεν σας ξεχάσαμε. Είστε για πάντα στην καρδιά μια εικόνα, η πιο γλυκιά, που δεν ξεχάσαμε. Εμείς σας στέλνουμε το πιο μεγάλο σ' αγαπώ...», τραγουδούν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Μέγας Βασίλειος» της ακριτικής πόλης, πλατιά χαμόγελα σχηματίζονται στο πρόσωπο των ενοίκων -γιαγιάδων και παππούδων- στους οποίους είναι αφιερωμένο το τραγούδι των μικρών τους φίλων.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η χορωδία του σχολείου σκόρπιζε χαρά στους ενοίκους του γηροκομείου με τα καθιερωμένα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ως «μια ένδειξη αγάπης, σεβασμού, αλληλεγγύης και υποστήριξης» τόσο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας όσο και στον πρόεδρο και το προσωπικό της μονάδας.


Ωστόσο, ο κορονοϊός ανέτρεψε φέτος τα σχέδια των μικρών μαθητών για την καθιερωμένη εορταστική επίσκεψη, γι' αυτό και φρόντισαν να φτάσει το μήνυμα αγάπης στους ηλικιωμένους μ' ένα τραγούδι γραμμένο και μελοποιημένο από τη δασκάλα μουσικής του σχολείου και τραγουδισμένο από τα ίδια τα παιδιά.

Ένα τραγούδι - μήνυμα για τους ηλικιωμένους
Με καταγωγή από τη Δράμα, η αναπληρώτρια δασκάλα μουσικής Ιωάννα Αμπατζίδου διδάσκει ως αναπληρώτρια στο 10ο Δημοτικό Ξάνθης την τελευταία τετραετία κι έχοντας βιώσει την ξεχωριστή σχέση που στην πορεία αυτών των ετών έχουν αναπτύξει οι μαθητές με τους ηλικιωμένους ενοίκους του γηροκομείου, αποφάσισε να μην αφήσει αυτή την τόσο διαφορετική χρονιά να πάει χαμένη.

«Λόγω της πανδημίας δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη επίσκεψή μας στο γηροκομείο παρ' ότι τα παιδιά είχαν εκφράσει την αγωνία και την επιθυμία τους να τα καταφέρουν και φέτος. Σκέφτηκα, λοιπόν, πως θα ήταν ωραίο να στέλναμε το μήνυμα ότι δεν τους έχουμε ξεχάσει και ως μουσικός αποφάσισα να γράψω ένα τραγούδι, το ενορχήστρωσα και το έπαιξαν τα παιδιά μας στα μεταλλόφωνα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αμπατζίδου.


«Μετά τις γιορτές που ξεκίνησαν τα διά ζώσης μαθήματα, το διδαχθήκαμε μέσα στην τάξη 1-2 ώρες και μετά κάθε παιδί, με τη συνεργασία των γονέων, τράβηξαν το βιντεάκι στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Βόιτσος, ο οποίος παίζει και κιθάρα στο τραγούδι, ανέλαβε να φτιάξει το τελικό βίντεο, που έχει ανέβει και στο κανάλι του στο youtube», συμπληρώνει η δραστήρια δασκάλα.

Εξηγεί ακόμη πως πριν από μερικές ημέρες, ο διευθυντής του σχολείου Περικλής Καλογιάννης επισκέφθηκε το γηροκομείο και παρέδωσε ο ίδιος μια επιστολή που είχε γράψει προς τον πρόεδρο, τους παππούδες και τις γιαγιάδες του γηροκομείου, μαζί μ' ένα cd με το βιντεάκι του τραγουδιού και πολλές κάρτες και ζωγραφιές με μηνύματα των παιδιών προς τους ηλικιωμένους.

Με το τραγούδι τους, τα παιδιά του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης γέμισαν τις ψυχές των ηλικιωμένων εκπληρώνοντας την υπόσχεση που έδιναν σε κάθε επίσκεψή τους, πως θα ξαναγυρίσουν. 'Αλλωστε, όπως χαρακτηριστικά γράφει στην επιστολή του ο διευθυντής του σχολείου κ. Καλογιάννης, «οι υποσχέσεις είναι για να τηρούνται και εμείς θα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε συνεπείς στην τήρησή τους».

Η επιστολή του διευθυντή του 10ου Δημοτικού Ξάνθης κλείνει «με την ευχή της ταχύτερης επιστροφής στην ομαλότητα που θα μας επιτρέψει τη διά ζώσης συνέχεια του θεσμού!». Μια ευχή που μοιράζονται και τα παιδιά του σχολείου, τα οποία, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αμπατζίδου, ήταν πάντα πάρα πολύ χαρούμενα ύστερα από κάθε επίσκεψή τους στο γηροκομείο.

«Πολλά παιδιά έφερναν στο μυαλό τους τούς δικούς τους παππούδες και γιαγιάδες, που είτε τους έχουν χάσει είτε είναι μακριά και τους έχουν επιθυμήσει. Η επίσκεψη στο γηροκομείο, μια από τις πολλές δράσεις του σχολείου καθώς ο σύλλογός μας συνολικά είναι πολύ δραστήριος, ήταν από τις αγαπημένες τους!», τονίζει η δασκάλα μουσικής.

Ακούστε κι εσείς το τραγούδι των μαθητών:

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search