• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανησυχία για τα τρία κρούσματα κορονοϊού στο Γυμνάσιο – ΛΤ Αργυράδων - Συνολικά 10 κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα

February 16, 2021 4280

 

Ανησυχία, αλλά και φόβο έχει προκαλέσει η είδηση ότι τρεις μαθητές της τρίτης τάξης του Γυμνασίου-Λυκείου Αργυράδων βρέθηκαν σήμερα θετικοί στη νόσο covid-19.

Το σχολείο αύριο θα μείνει κλειστό ενώ έγινε απολύμανση από τον Δήμο και αναμένεται στην περιοχή και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κλείσει για 14 μέρες όλο το σχολείο ή μόνο το συγκεκριμένο, δείγμα και αυτό πόσο διάτρητα είναι τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η αλήθεια είναι ότι συνολικά η εκπαιδευτική κοινότητα πληρώνει βαρύ τίμημα από την ανεύθυνη πολιτική της Kυβέρνησης,  και των μηχανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της διασποράς του Covid-19.  Η εκπαιδευτική κοινότητα δικαίως διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι κανένα επιπλέον  μετρό προστασίας δεν ελήφθη για το άνοιγμα των σχολείων.

Ήδη μετρά 10 κρούσματα συνολικά στο νησί εκ των οποίων τα 8 είναι μαθητές και δυο εκπαιδευτικοί, ο ένας κάτω των 30 ετών, ενώ και ένας ακόμα εκπαιδευτικός που δε διδάσκει σε δημόσιο σχολείο.

Οι αρμόδιοι κρατικοί  φορείς  δεν έχουν φροντίσει ακόμα ούτε  για το μαζικό έλεγχο (τεστ) όχι μόνο όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως θα έπρεπε,  αλλά ούτε και  των μαθητών και των εκπαιδευτικών  των σχολείων στα οποία εμφανιστήκαν κρούσματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ,  ότι ακόμα και μετά την διαπίστωση κρουσμάτων στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας και στο Γυμνάσιο Κασσιώπης, ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να προχωρήσει σε μαζικά τεστ και παρέπεμψε εκπαιδευτικούς και μαθητές στην online πλατφόρμα και στην Ιατροχειρουργική.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο πρόβλημα είναι ο συνωστισμός κατά τη μεταφορά των μαθητών με μισθωμένα λεωφορεία. Και το πιο εγκληματικό είναι ότι η περιφέρεια έχει εξοικονομήσει ποσά από τη διακοπή της μεταφορά για δυόμισι μήνες λόγω καραντίνας και δεν τα διαθέτει για να μισθώσει περισσότερα λεωφορεία, έτσι ώστε να μεταφέρονται λιγότεροι σε κάθε λεωφορείο και  χωρίς να συνωστίζονται οι μαθητές. Άλλωστε η περιφέρεια αρνήθηκε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για υποχρεωτικά τεστ.  Όλα αυτά διαμορφώνουν σκηνικό έντονης ανησυχίας και φόβου.  Για αυτό και περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και να ληφθούν αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία! 

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "ΓΥΜΝΑΖ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ GARDENCENTE ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ULZAZ"

ΦΩΤΟ Κ. Μίτσουλης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search