• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

February 16, 2021 460

 

Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Μεγάλος ο κίνδυνος λοιμώξεων ενώ ήδη επιβαρύνεται από τις μη αναστρέψιμες βλάβες. Δεν θα τον υποχρεώσουν σε αναγκαστική σίτιση.

Μέχρι σήμερα δεκάδες επώνυμοι, μεταξύ των οποίων αλλοδαποί ευρωβουλευτές, Έλληνες και ξένοι διανοούμενοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, νομικοί και χιλιάδες απλοί πολίτες έχουν ζητήσει να τηρηθεί ο φωτογραφικός νόμος που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και ο απεργός πείνας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά εις μάτην, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να φέρεται εκδικητικά και έκνομα.

Από τα ελληνικά κόμματα, σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει μόνο το Μέρα25, με την οποία καταγγέλει την «άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συμμορφωθεί με τους νόμους της Πολιτείας μας», γεγονός που «μας επιστρέφει σε μεσαιωνικού τύπου πρακτικές». Επίσης «απαιτεί από την κυβέρνηση να πάψει να παραβιάζει τον σωφρονιστικό νόμο σε κάθε περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Μόλις προχθες, από το ΤΡΡ ο γιατρός Θοδωρής Ζδούκος προειδοποιούσε σε άρθρο με τίτλο «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να ζήσει. Τώρα κανείς δεν μπορεί να σωπαίνει», για την συνεχή κατάρρευση της υγείας του αναφέροντας ότι «λαμβάνει μόνο νερό και κανένα είδος τροφής ή πρόσθετου, είναι εντελώς απισχνασμένος, σε πλήρη αδυναμία έγερσης ακόμα και σε καθιστή θέση. Παρουσιάζει ήδη νευρολογικές βλάβες (διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια) και από προχθές δεν μπορεί να πιεί ούτε νερό, καθώς κάνει συνεχείς εμέτους. Λόγω δε της υπολευκωματιναιμίας, της προϊούσας νεφρικής βλάβης και των ηλεκτρολυτικών διαταραχών, διατρέχει άμεσα τον κίνδυνο για καρδιακές αρρυθμίες και αιφνίδιο θάνατο. Οι βλάβες των ζωτικών οργάνων τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμες». Στις μη αναστρέψιμες βρισκόμαστε ήδη,  δύο μέρες μετά αυτό το κείμενο, και με τον κίνδυνο να οδηγηθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο απευκταίο.

 

ΟΕΝΓΕ: Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα

Με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει άλλη μια φορά πως πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

1. Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.

2. Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας.

Στοιχεία από το THEPRESSPROJECT.GR

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search