• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

To Webex παρακολουθεί τώρα μέσα στο σπίτι μας;

February 17, 2021 386
Σχόλιο του ID-on't renounce my freedom για την εφαρμογή Moderated Unmute Mode που προσέθεσε το Webex - «Η νέα εφαρμογή που αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί στο menu του WEBEX είναι νομικά προβληματική και δικαστικά ελεγκτέα»

«Η νέα εφαρμογή που αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί στο menu του WEBEX είναι νομικά προβληματική και δικαστικά ελεγκτέα , διότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα της οικογένειας», σχολιάζει μεταξύ άλλων το portal ID-on't renounce my freedom, που εξειδικεύεται σε ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σε σχόλιο για την προσθήκη της εφαρμογής Moderated Unmute Mode στην πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, σημειώνεται πως «Ένας τρίτος (εκπαιδευτικός) αποκτά ανεξέλεκτη ακουστική εποπτεία του ιδιωτικού χώρου της κατοικίας, που ταυτόχρονα είναι και άσυλο», ενώ «κανείς δεν διασφαλίζει ότι και τρίτοι -μη εκπαιδευτικοί- θα ανοίγουν εξ αποστάσεως τα μικρόφωνα ή και την κάμερα».

 

Αναλυτικά το σχόλιο του ID-on't: 

«Το Webex παρακολουθεί τώρα μέσα το σπίτι μας; Νέο ατόπημα του ΥΠΑΙΘ... Η νέα εφαρμογή που αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί στο menu του WEBEX είναι νομικά προβληματική και δικαστικά ελεγκτέα , διότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα της οικογένειας : Ένας τρίτος (εκπαιδευτικός) αποκτά ανεξέλεκτη ακουστική εποπτεία του ιδιωτικού χώρου της κατοικίας, που ταυτόχρονα είναι και άσυλο.

 

Μπορεί την ώρα του μαθήματος λ.χ. σε ένα σπίτι στενό ή που για πολλούς λόγους δεν έχει απομονωμένο δωμάτιο, να διεξαχθούν ταυτόχρονα στο παρασκήνιο συζητήσεις γονέων κλπ που να αφορούν προσωπικά δεδομένα λ.χ. για την υγεία τους, πόσα χρήματα τους έμειναν, για την ανεργία τους κλπ Ταυτόχρονα άλλα αδελφάκια ή ηλικιωμένοι με μειωμένη αντίληψη μπορεί να λένε αφελώς φράσεις που υποκρύπτουν μυστικά της οικογένειας. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο σε κάθε σπίτι.

Επιπλέον κανείς δεν διασφαλίζει ότι και τρίτοι -μη εκπαιδευτικοί- θα ανοίγουν εξ αποστάσεως τα μικρόφωνα ή και την κάμερα. Άλλωστε έχουν συμβεί από λάθη διαρροές λογαρισμών/κωδικών εκπαιδευτικών.

 

Συμπερασματικά μια τέτοια επισφαλής εφαρμογή θα έπρεπε να μην υπάρχει καθόλου. Αν όμως υπάρξει οποιαδήποτε άλλη πιο ασφαλής λύση για τον νομικά παραδεκτό και ψυχοπαιδαγωγικά ορθό έλεγχο της προσοχής των μαθητών στα τηλεμαθήματα, θα πρέπει να υπάρχει ρητή αποδοχή με αυξημένη τυπικότητα και υπογραφή του κηδεμόνα , που μόνο αυτός είναι ικανός για δικαιοπραξία και εκχωρήσεις αδειών που αφορούν την ιδιωτικότητα και όχι φυσικά το ανήλικο παιδί του».

Τι αλλάζει στην εφαρμογή

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημερώνει για μια νέα εφαρμογή που απέκτησε το Webex, της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την τηλεκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Πλέον ο host (εκπαιδευτικός) μπορεί να κάνει unmute (άνοιγμα μικροφώνου) σε οποιονδήποτε συμμετέχοντα/participant (μαθητές) χωρίς να εμφανίζεται προειδοποίηση.

Η δυνατότητα να δίνεται απευθείας ο ήχος στους μαθητές είχε ζητηθεί από δασκάλους μικρών τάξεων, ώστε να μην χρειάζεται να πατήσουν «αποδοχή» με τη βοήθεια του κηδεμόνα.

 

Αναλυτικές οδηγίες

 Ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει unmute οποιοδήποτε μαθητή χωρίς καμία προειδοποίηση να εμφανίζεται στο μαθητή.

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ενεργοποιημένο για όλους και ονομάζεται Moderated Unmute Mode.

Επίσης υπάρχει και μία ένδειξη πάνω αριστερά ότι το Meeting είναι σε Moderated Unmute Mode για να το γνωρίζουν και οι participants.

Webex

Για το λόγο αυτό η εφαρμογή του Webex θα πρέπει να είναι ενημερωμένη ή να έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση.

Ανοίγοντας την εφαρμογή αν στο πάνω μέρος δείτε την ένδειξη update θα πρέπει να πατήσετε εκεί ώστε να εγκατασταθεί η νέα έκδοση.

Δείτε την εικόνα που ακολουθεί η ένδειξη update αν υπάρχει θα είναι στο κόκκινο πλαίσιο.

Webex

 

Το χαρακτηριστικό αυτό μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να ενημερώνει τους μαθητές η εφαρμογή αν ο εκπαιδευτικός κάνει unmute το μικρόφωνο, από το προσωπικό σας δωμάτιο.

Πηγαίνετε αριστερά στο μενού στο Preferenses, επιλέγετε My Personal Room και αποεπιλέγετε Allow the host and cohosts to unmute participants (Moderated unmute mode).

Webex

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search