• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Τροχαία με διανομείς που δούλευαν ντελίβερι στον παγετό - Συνθήκες θανάτου

February 17, 2021 447

 

Τροχαίο ατύχημα με εργαζόμενο διανομέα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, που λόγω της κακοκαιρίας μετατράπηκε σε... παγοδρόμιο λόγω της ολισθηρότητας.

Η κακοκαιρία που έφερε η Μήδεια, εκτός όλων των άλλων, ανέδειξε το πόσο εκτεθειμένοι είναι οι διανομείς με μηχανάκι, (delivery, courier) στον κίνδυνο του εργατικού ατυχήματος ακόμα και στον ίδιο το θάνατο.

Δουλειά την ώρα της χιονόπτωσης

Οι πρώτες ώρες της κακοκαιρίας κατέδειξαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα επί της ουσίας και επί του πρακτέου θεσμικό πλαίσιο προστασίας τους που να γίνεται de facto σεβαστό από τους εργοδότες τους.

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αρχικά οι εργασίες αυτές δεν προβλέπονταν να διακοπούν ή έστω να μην γίνονται με μηχανάκι σε συνθήκες όπου οι χιονισμένοι και ολισθηροί δρόμοι αποτελούν ναρκοπέδιο για όσους εργάζονται σε εξωτερικές δουλειές όπως είναι οι διανομείς.

Υπήρξαν δε και περιστατικά πτώσεων διανομέων με μηχανάκι την ώρα της δουλειάς εν μέσω χιονόπτωσης, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που αναρτούσαν χρήστες στο twitter εκφράζοντας την ευχή να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Τροχαίο με διανομέα που δούλευε ντελίβερι στον παγετό

Χιονοστιβάδα καταγγελιών

Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη για ακόμα μια φορά οι καταγγελίες για απειλές που δέχονταν οι διανομείς από τους εργοδότες τους να δουλέψουν, από χτες πήραν μορφή χιονοστιβάδας.

Μέσω του διαδικτύου και ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές οι καταγγελίες ήρθαν στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας «Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van» στο facebook, υπήρξαν καταγγελίες για επιχειρηματίες ή για προϊσταμένους καταστημάτων στη βόρεια Ελλάδα που απαντούσαν με απειλές ή ειρωνείες στο αίτημα των υπαλλήλων να μην εργαστούν υπό τόσο αντίξοες συνθήκες, όπου οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε παγοδρόμια.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν προτροπές όπου υπήρχε εργοδοτική αυθαιρεσία οι διανομείς να καταφεύγουν στα σωματεία τους ή στην επιθεώρηση εργασίας και να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες ενώ δίνονταν και οδηγίες για την ατομική προστασία των εργαζομένων.

Οι διανομείς ζητούν την απαγόρευση υπηρεσιών ντελίβερι μέχρι να σταματήσει η κακοκαιρία
Αποτέλεσμα εικόνας για Τροχαίο με διανομέα που δούλευε ντελίβερι στον παγετό

Τροχαίο ατύχημα με εργαζόμενο διανομέα σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμο της Θεσσαλονίκης, που λόγω της κακοκαιρίας μετατράπηκε σε... παγοδρόμιο λόγω της ολισθηρότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), σημειώθηκε εργατικό ατύχημα με διανομέα στις 12 το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Ιασωνίδου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας εν μέσω χιονιά, ζητώντας παράλληλα απαγόρευση διανομής με μηχανάκι για όσες μέρες διαρκέσει η κακοκαιρία, διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τροχαίο με διανομέα που δούλευε στον χιονιά στην Αθήνα

 

Τροχαίο ατύχημα με εργαζόμενο διανομέα, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δρόμο της Αθήνας, που λόγω του χιονιά θυμίζει περισσότερο παγοδρόμιο, λόγω της ολισθηρότητας εξαιτίας της χιονόπτωσης. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι αντίξοες συνθήκες εργασίας, λόγω και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος που επικρατούν είναι εμφανείς, ενώ με δραματικό τρόπο αναδεικνύεται το αίτημα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, «Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο διαρκέσει ο χιονιάς».

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search