• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η “τηλεκπαίδευση παντός καιρού” της Κεραμέως και η …”εναλλακτική τηλεκπαίδευση” του ΣΥΡΙΖΑ!

February 17, 2021 403

 

 

Με αφορμή την «ατάκα» της Νίκης Κεραμέως «το πρωί παιχνίδι στο χιόνι, το μεσημέρι τηλεκπαίδευση», ο Νίκος Φίλης σημειώνει: «Το ψηφιακό άλμα στα σχολεία μας», λέει σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας «βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων». Να μην το κρύψουμε, η εξέλιξη θα έδινε χαρά και σε αρκετούς γυμνασιάρχες της δεκαετίας του ’60. Πταίσμα ότι η υπουργός δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για το παιδί η αναπάντεχη έξοδος στη χιονισμένη πόλη αντί για μάθημα, μια φορά το χρόνο ή την πενταετία, στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας».

Και ο Νίκος Φίλης προσθέτει:

«Εξάλλου, ούτε στους μαθητές απευθύνεται με τέτοιες αναρτήσεις, ούτε καν στους γονείς τους. Εκείνοι ξέρουν. Σε ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας μιλά, που φαντάζεται ότι ο κατ’ οίκον εγκλεισμός μπροστά σε μια οθόνη, μια τιμωρία, μια απαγόρευση, ένα άρθρο του «πειθαρχικού» ή ένας χωροφύλακας πάνω από κάθε φοιτητή, αποτελούν λύση παιδαγωγικών προβλημάτων. Άλλο με απασχολεί: ήδη στη Βουλή ακούγεται από βουλευτές της ΝΔ (γράφτηκε κιόλας επισήμως) η δυνατότητα αξιοποίησης της τηλεκπαίδευσης για ορεινές περιοχές και νησιά, αντί εκπαιδευτικών στην τάξη. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι εκεί πάει το μυαλό τους. Είδαμε επίσης ότι δεν διστάζουν να νομοθετήσουν και τις πιο ακραίες αναθεωρητικές και αντιπαιδαγωγικές διατάξεις, αφού πρώτα τις «κατεβάσουν» σε ιστοσελίδες και στο φιλικό Τύπο για «ζύμωση». Σιγά σιγά τα πηγαίνουν.

Ωραία και καλά θα λέγαμε ως εδώ για την κριτική που ξετυλίγει ο Νίκος Φίλης στο θέμα αυτό. Έλα όμως που στο “Σχέδιο 11 σημείων για την παιδεία” που ανακοίνωσε την ίδια μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται: “Επιτάχυνση αλλά και σωστός σχεδιασμός του ψηφιακού μετασχηματισμού  της εκπαίδευσης. Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση και η εκπαίδευση  στην τάξη θα είναι μορφές της ίδιας διαδικασίας, την ίδια στιγμή και δυνητικά,  εναλλακτικές και συμπληρωματικές. Ο δάσκαλος δεν θα στέκεται απέναντι στον μαθητή, θα γίνεται πλοηγός, συμπαραστάτης, βοηθός του μαθητή. Η ψηφιακή εκπαίδευση στο θρανίο, και στο σπίτι, θα είναι μια διαδικασία ενιαία σχεδιασμένη”.

Αυτά, λοιπόν, τα ωραία. Η ΝΔ πάει να γενικεύσει την τηλεκπαίδευση για κάθε ημέρα και στιγμή που για οποιοδήποτε λόγο θα κλείνει το σχολείο ή θα απουσιάζει ο εκπαιδευτικός, ή για κάθε μικρό νησί και έχουμε και το ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για επιτάχυνση καθώς θεωρεί δεδομένο ότι η διαδικτυακή εκπαίδευση και η εκπαίδευση  στην τάξη θα είναι μορφές της ίδιας διαδικασίας, την ίδια στιγμή και δυνητικά,  εναλλακτικές και συμπληρωματικές.

Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!

ΠΗΓΗ: e- prologos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search