• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Συνεχίζουμε τη μάχη για την άμεση κάλυψη των αναγκών και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας!

February 18, 2021 3204



Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα μέτρα στήριξης:

Τρεις μήνες περιμέναμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
Το διάστημα αυτό μας ανάγκασε, εν μέσω πανδημίας, να πραγματοποιήσουμε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στην επιβίωση.
Παράλληλα την περίοδο αυτή προστέθηκαν και επιπλέον προβλήματα για τους εργαζόμενους ως συνέπεια των παλινωδιών και της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα:

• Το Υπουργείο Εργασίας καθυστέρησε να εκδώσει εγκύκλιο σχετικά με την υποχρέωση των εργοδοτών να καταβάλλουν την άδεια και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους που το καλοκαίρι ήταν σε αναστολή εργασίας με μονομερή δήλωση. Μέχρι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών αξιοποιώντας την καθυστέρηση δεν έχει καταβάλει τα συγκεκριμένα ποσά.
• Ο ΟΑΕΔ καθυστέρησε την καταβολή του επιδόματος ανεργίας λόγω υποστελέχωσης αλλά και λόγω της καθυστερημένης καταβολής του 5ου μήνα της αναστολής εργασίας .
• Δεν έχει εμφανιστεί ακόμα η ασφαλιστική κάλυψη για την περίοδο της αναστολής εργασίας με αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να μην αναγνωρίζει την ασφάλιση και να μπλοκάρει η διαδικασία παροχής επιδομάτων, αποζημίωσης αναρρωτικών, αιτήσεων συνταξιοδότησης και εφάπαξ. Αν το πρόβλημα αυτό δεν λυθεί τις επόμενες μέρες, από 1η Μάρτη δεν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας.
• Ο ΟΑΕΔ απέρριψε την επιδότηση ανεργίας για όσους δεν εξασφάλισαν την ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας . Ταυτόχρονα έχει σε εκκρεμότητα και προς απόρριψη εποχιακούς που ενώ εντάχθηκαν στην αναστολή εργασίας το καλοκαίρι ο ΟΑΕΔ τώρα δεν δέχεται να τους επιδοτήσει επειδή εμφανίζονται ως εργαζόμενοι σε δευτερεύουσες δραστηριότητες των επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα σε εστιατόρια ξενοδοχείων ή σε ειδικότητες εκτός των οδηγών (π.χ. εισπράκτορες, καθαριστές, υπάλληλοι γραφείου, σταθμάρχες εταιριών τουριστικών λεωφορείων).
• Οι νέοι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας δεν μπορούν να επιδοτηθούν με 50 ένσημα όπως όλοι οι άλλοι εποχιακοί διότι για αυτούς συνεχίζει να διατηρείται το κριτήριο των 80 ενσήμων.
Αντί η κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα που δημιούργησε και να ενισχύσει περαιτέρω τους εργαζόμενους στην τουριστική οικονομία διαιωνίζει τα προβλήματα και αρνείται την ενίσχυση του κλάδου μοιράζοντας ψίχουλα ως ακολούθως :

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΤΙΠΟΤΑ.
Έχει μέχρι σήμερα δοθεί (αναστολή συν ανεργία) 4.273 ευρώ .

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ: 798 ευρώ.
Για όσους μέχρι σήμερα δεν είχαν λάβει τίποτα καθώς και μια δεύτερη κατηγορία του επισιτισμού που έχει λάβει 1197 ευρώ το καλοκαίρι (τρίμηνο επίδομα ανεργίας).

ΞΕΝΑΓΟΙ: 1068 ευρώ
Έχουν λάβει όλο το 2020 άλλα 1800 ευρώ και αποκλείονται από το επίδομα ανεργίας .

ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: ΤΙΠΟΤΑ
Έχουν λάβει όλο το 2020 μόνον 3.028. ευρώ και αποκλείονται από το επίδομα ανεργίας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ: 1068 ευρώ
Όσοι δεν εργάστηκαν καθόλου το 2020 μέχρι και σήμερα, και
798 ευρώ:
Όσοι εργάστηκαν την καλοκαιρινή περίοδο ενώ αποκλείστηκαν και αυτοί από το επίδομα ανεργίας.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΊΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΟΙ με τις τελευταίες ρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν θα μπορέσουν να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ ούτε την επόμενη χρονιά.

Κανείς εργαζόμενος με τις παραπάνω ετήσιες αποδοχές δεν μπορεί να καλύψει τις άμεσες βιοτικές ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του. Είναι αδύνατον με αυτές τις αποδοχές να πληρωθεί η διατροφή, η ένδυση, το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τα τέλη κυκλοφορίας, το ενοίκιο, τα φροντιστήρια και όλες οι άλλες άμεσες ανάγκες.
Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την άμεση κάλυψη των αναγκών επιβίωσης απαιτώντας την πλήρη ικανοποίηση των ελάχιστων αιτημάτων που έχουμε από καιρό διατυπώσει και έχουν ως εξής:

• Επέκταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την έναρξη εργασίας και αύξηση στα 600€ .
• Αναστολή εργασίας και πρόγραμμα στήριξης για τους εποχιακούς του κλάδου στο ύψος του βασικού μισθού της κλαδικής ΣΣΕ για όσους δεν θα εργαστούν απ τον Μάη έως τον Οκτώβρη.
• Ένταξη στο επίδομα ανεργίας και την αναστολή εργασίας όλων των εποχιακών στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό – τουρισμό που εργάστηκαν είτε το 2019 , είτε το 2020, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ανεξάρτητα απ τον χρόνο και την σχέση εργασίας . Άρση του κριτηρίου της εποχικότητας για τα τουριστικά και εποχιακά επαγγέλματα και έγκριση όλων των αιτήσεων για επιδότηση ανεργίας .
• Καταβολή τώρα απ τους εργοδότες των αποδοχών αδείας και επιδόματος αδείας για τις αναστολές του 2020 , καθώς και κάθε είδους οφειλόμενα.
• Πάγωμα έως και διαγραφή χρεών προς εφορία, τράπεζες , ΔΕΗ, τηλεφωνία, δημοτικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search