Print this page

Ο συνδικαλισμός είναι αλλιώς!

February 20, 2021 361
Συλλογικό κείμενο των: Ηλίας  Παπαχατζής, Χρήστος Κουρνιωτης, Μαίρη Πριμη, Γιάννης Κυριακάκης και  Γιώργος Δεμερδεσλης
Ο συνδικαλισμός είναι αλλιώς

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες μια ανακοίνωση της ΔΑΚΕ,που καταγγέλλει τις Παρεμβάσεις για τη στάση τους σε σχέση με τη βαθμολογία του Α' τετραμήνου.
Ενόχλησε τη ΔΑΚΕ η "απαξίωση του έργου των συναδέλφων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση" μέσω της πρότασης των Παρεμβάσεων για μη κατάθεση βαθμολογίας.
Έτερον εκατερον...η άσκηση κριτικής στην τηλεκπαιδευση(ιδίως αν επιχειρηθεί η επέκταση και γενίκευση της) και στην αντικειμενική αδυναμία αξιολόγησης επί της ουσίας,δεν έχει καμία αιχμή για την αγωνία και την προσπάθεια των συναδέλφων να μη χάσουν τα παιδιά την επικοινωνία με το σχολείο. Δηλαδή η μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων των Παρεμβασεων,που συμμετέχουν στην τηλεκπαιδευση,αναιρούν τον εαυτό τους;
 
Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ότι η "εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε αυτές τις συνθήκες είναι ικανοποιητική από διδακτική άποψη".Μια τέτοια σκέψη είναι ασύμβατη με αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Αν η τηλεκπαιδευση προωθεί την ουσιαστική διαδικασία της μάθησης, τότε όλοι εμείς ζούμε σε έναν άλλο κόσμο.
Λυπαμαι, αλλά αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση μάλλον δεν έχουν κάνει τηλεκπαιδευση.Και υπάρχουν τέτοιοι,που συμμετέχοντας επί σειρά ετών στα συνδικαλιστικά όργανα "έχουν πάρει διαζύγιο" από τη διδασκαλία και νομίζουν πως εκπροσωπούν-προνομιακα κιόλας μερικοί απ' αυτούς-τις αγωνίες του εκπαιδευτικού κόσμου.
 
Συνάδελφοι, οι Παρεμβάσεις είναι μια αγωνιστική συνδικαλιστική παράταξη. Καθε χρόνο εναλλάσσουν τους εκπροσώπους τους στην ΟΛΜΕ, για να μη χάσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία και
καταντήσουν γραφειοκράτες...
Το κυριότερο είναι ότι ο κλάδος αυτή τη στιγμή δίνει μια μεγάλη μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, που θα έχει αρνητικές συνέπειες, αν προχωρήσει, για τα σχολεία αλλά και για όλους μας. Και σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη!
Τώρα αν η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αποβλέπει να αποπροσαντολισει τον κλάδο και να τείνει χείρα βοηθείας στην υπουργό Παιδείας και την πολιτική, που εφαρμόζει,η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό.
Ο κλάδος θα δώσει ξανά ενωμένος την απάντηση:όπως πέρσι με τις κάμερες και φέτος στις "κάλπικες" εξ αποστάσεως εκλογές για τους αιρετούς... έτσι και τώρα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Υ.Γ. Όσοι "αιρετοί" από την παράταξη της ΔΑΚΕ ή διορισμένοι δεν παραιτούνται, προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον κλάδο και τους αγώνες για αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού και ενίσχυση του δημοσου σχολείου. Αληθεια η παράταξη τους τι λέει; Καλύπτει αυτούς που εκλέχτηκαν μέσω της αποχής των συναδέλφων;
 
Ε,ρε χαρά στο υπουργείο!
 
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.