Print this page

Επιμένουν στη ψυχολογική κακοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών απειλώντας με παράταση σχολικού έτους – Ζ. Μακρή: Ίσως χρειαστεί μια μικρή θυσία

February 21, 2021 1798

 

 «Αξίζει, και ίσως χρειαστεί, μια ακόμα μικρή θυσία ελεύθερου χρόνου», σημειώνει η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, αναφορικά με ενδεχόμενη ολιγοήμερη παράταση του σχολικού έτους, προκειμένου να καλυφθεί η διδακτέα ύλη στα σχολεία. Η ίδια, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontra News», σημειώνει ότι «περίπτωση που το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κρίνει ότι μια ολιγοήμερη παράταση όπως συνέβη και τη σχολική χρονιά 2019-2020 θα βοηθήσει, ώστε να βρεθούν και πάλι οι μαθητές στο φυσικό τους περιβάλλον το σχολείο και να αξιοποιήσουν τα οφέλη από αυτό τότε θα εξετάσουμε τη σχετική εισήγηση». Για αυτό και παρέπεμψε στη διάταξη σχετικά με την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών για το σχολικό έτος 2020-2021 που συμπεριλήφθηκε στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ.

Αυτές οι δηλώσεις γίνονται λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις της Ν. Κερμέως που φροντίζει «να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος» και να αναπληρώνεται με την τηλεκπαίδευση που είναι παρά ένα ακόμα δείγμα λαϊκισμού, κακοποίησης της παιδικότητας και ψυχοσυναισθηματικού βιασμού των μαθητών.

Αυτές οι δηλώσεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ταυτόχρονα με μια ακόμα έρευνα από τις τόσες που  επισημαίνουν τις βάρβαρες επιπτώσεις της τηλεκπαίδευσης στα παιδιά. Όσο περισσότερο διαρκεί η τηλεκπαίδευση, τόσο μειώνεται ο χρόνος που αφιερώνουν οι μαθητές σε σχολικά καθήκοντα. 

Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση», που ούτως ή άλλως κινείται σε «βαρομετρικά χαμηλά» σε σχέση με την αποτελεσματικότητά της.  Εκμεταλλεύτηκε από πέρυσι την «προθυμία» των συνδικαλιστικών ηγεσιών των εκπαιδευτικών για τη συναίνεση και νομιμοποίηση στην τηλεκπαίδευση που ήρθε για να μείνει.

Με ένα μπαράζ δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, την υπουργό παιδείας Ν. Κεραμέως και τη υφυπουργό Ζ. Μακρή αναφέρεται σε μέτρα για αναπλήρωση μαθημάτων και παράταση της σχολικής χρονιάς κάνοντας σκόνη και θρύψαλα την ψυχολογία των μαθητών και πιο πολύ των υποψηφίων.  Και να σκεφτεί κανείς ότι η ίδια η υφυπουργός Ζ. Μακρή εξισώνει την τηλεκπαίδευση με τη δια ζώσης διδασκαλία σε προ ημερών δηλώσεις της.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.