• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φαινόμενα καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών

February 22, 2021 231

Το κακό με την τηλεκπαίδευση και την πανδημία του ... αυταρχισμού και διοικητισμού στην εκπαίδευση έχει παραγίνει. Ορισμένοι διευθυντές έχουν καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας και νομίζουν ότι ζουν στην περίοδο της φεουδαρχίας με το σχολειό φέουδό τους και τους εκπαιδευτικούς δουλοπάροικους. Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και σαββατοκύριακο απασχολούν τους εκπαιδευτικούς.

Πάμπολλα τα φαινόμενα καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και αυταρχισμού. Ενδεικτική και μόνο είναι η παρακάτω ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πεειραιά:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ επανέρχεται στο ζήτημα της καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, όπως αυτή επιχειρείται σε ορισμένα σχολεία.

Συγκεκριμένα και παρά την προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (υπ’ αριθμ. 171/27-1-2021), το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ εξακολουθεί να δέχεται καταγγελίες συναδέλφων για ορισμό συνεδριάσεων συλλόγων διδασκόντων ή για προγραμματισμό ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών ή άλλες εργασίες, εκτός ωραρίου. Εκτός από αντισυναδελφικές, οι ενέργειες αυτές είναι και ξεκάθαρα ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, αφού αντιβαίνουν την κείμενη νομοθεσία που ορίζει σαφώς το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα και το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ να μη χρειαστεί να επανέλθει ξανά.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επικοινωνία με το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ και υπενθυμίζουμε ξανά ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε εργασία εκτός ωραρίου ή να παραχωρούν, αν δεν το επιθυμούν, προσωπικά τους στοιχεία (email, τηλέφωνα), σε άτομα εκτός σχολείου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search