Print this page

Φαινόμενα καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών

February 22, 2021 554

Το κακό με την τηλεκπαίδευση και την πανδημία του ... αυταρχισμού και διοικητισμού στην εκπαίδευση έχει παραγίνει. Ορισμένοι διευθυντές έχουν καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας και νομίζουν ότι ζουν στην περίοδο της φεουδαρχίας με το σχολειό φέουδό τους και τους εκπαιδευτικούς δουλοπάροικους. Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και σαββατοκύριακο απασχολούν τους εκπαιδευτικούς.

Πάμπολλα τα φαινόμενα καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και αυταρχισμού. Ενδεικτική και μόνο είναι η παρακάτω ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πεειραιά:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ επανέρχεται στο ζήτημα της καταστρατήγησης του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, όπως αυτή επιχειρείται σε ορισμένα σχολεία.

Συγκεκριμένα και παρά την προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (υπ’ αριθμ. 171/27-1-2021), το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ εξακολουθεί να δέχεται καταγγελίες συναδέλφων για ορισμό συνεδριάσεων συλλόγων διδασκόντων ή για προγραμματισμό ενημέρωσης γονέων για την επίδοση των μαθητών ή άλλες εργασίες, εκτός ωραρίου. Εκτός από αντισυναδελφικές, οι ενέργειες αυτές είναι και ξεκάθαρα ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, αφού αντιβαίνουν την κείμενη νομοθεσία που ορίζει σαφώς το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα και το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ να μη χρειαστεί να επανέλθει ξανά.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επικοινωνία με το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ και υπενθυμίζουμε ξανά ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε εργασία εκτός ωραρίου ή να παραχωρούν, αν δεν το επιθυμούν, προσωπικά τους στοιχεία (email, τηλέφωνα), σε άτομα εκτός σχολείου.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.