Print this page

Σαρωτικό ρεύμα υπέρ της απεργίας - αποχής και ενάντια στην "αξιολόγηση στα σχολεία του Πειραιά

February 22, 2021 2075

 

Σαρωτικό ρεύμα υπέρ της απεργίας - αποχής και ενάντια στην "αξιολόγηση έχει διαμορφωθεί στα σχολεία του Πειραιά και ενώ τα περισσότερα δεν έχουν συνεδριάσει.

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ανακοινώνει τον πρώτο κατάλογο των σχολείων που συμμετέχουν, με συντριπτική πλειοψηφία, στην Απεργία-Αποχή, ενάντια στην Αξιολόγηση, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι από αύριο κιόλας θα μεγαλώσει ο κατάλογος και η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων θα αντισταθεί στις προσπάθειες Κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ για να εφαρμόσει την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση που συνδέεται με την «αποκέντρωση» και την «αυτονομία» επιδιώκοντας τον περιορισμό ή και την κατάργηση της χρηματοδότησης από το κράτος. Έτσι ωθεί τα σχολεία στην αναζήτηση χορηγών για την κάλυψη πάγιων και έκτακτων αναγκών και καταργεί σταδιακά τον όποιο ενιαίο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΠΡΩΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ανακοινώνει τον πρώτο κατάλογο των σχολείων που συμμετέχουν, με συντριπτική πλειοψηφία, στην Απεργία-Αποχή, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση:

1) 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης

2) 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

3) 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού

4) 2ο Γυμνάσιο Πειραιά

5) 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά

6) 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας

7) 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Άνοιξη”

8) 2ο Γυμνάσιο Περάματος

9) 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας

10) 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου

11) 3ο ΓΕΛ Νίκαιας

12) 3ο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη

13) 3ο Γυμνάσιο Περάματος

14) 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά

15) 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας

16) 5ο Γυμνάσιο Νίκαιας

17) 5o ΓΕΛ Νίκαιας

18) 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

19) 8ο ΓΕΛ Πειραιά

20) 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας

21) ΓΕΛ Καλλίπολης

22) ΓΕΛ Καμινίων

23) ΓΕΛ Κυθήρων

24) Γυμνάσιο Κυθήρων

25) Εσπερινό ΓΕΛ Περάματος

 26) 8o Γυμνάσιο Παειραιά

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους των παραπάνω σχολείων που παίρνουν μαζικά μέρος στην Απεργία-Αποχή, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα παραπάνω σχολεία, οι συνάδελφοι τάχθηκαν υπέρ της Απεργίας-Αποχής, πριν καν γίνει η σύγκληση της Ειδικής Συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων.

Συνεχίζουμε καθημερινά τη μάχη, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο τον συνάδελφο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Προστίθενται συνεχώς και νέοι συνάδελφοι στη δήλωση της Αποχής. Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται και άλλες αποφάσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.