• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Ανατριχίλα από τη βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτή στο ΑΠΘ – Τον σέρνουν ημίγυμνο [VIDEO]

February 23, 2021 404

 

Οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν στο βίντεο χρησιμοποιούν εναντίον του φοιτητή δακρυγόνο και τον ψεκάζουν με κάποιο σπρέι

Ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει τη βίαιη αστυνομική καταστολή που ασκήθηκε κατά των φοιτητών στο προαύλιο του ΑΠΘ.

ΑΠΘ: Βασανισμός διαδηλωτή από αστυνομικούς σε κοινή θέα (Βίντεο) | Alfavita

 

Όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής επικράτησε κατά την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ και της «ΔΡΑΣΗΣ» στο ΑΠΘ, όπου φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη της Πρυτανείας ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να βασανίσουν διαδηλωτή σε κοινή θέα και να προχωρήσουν σε τραμπουκισμούς σε βάρος των παρευρισκομένων.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, φαίνονται αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» να βασανίζουν προσαχθέντα τον οποίο σέρνουν ημίγυμνο στο οδόστρωμα και ψεκάζοντας τον με χημικά από πολύ μικρή απόσταση. Στη συνέχεια τον πιέζουν τον στο στήθος, ενώ ο ίδιος φωνάζει.

 

Πηγή βίντεο: Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης/Facebook

Οι αστυνομικοί που πρωταγωνιστούν στο βίντεο χρησιμοποιούν εναντίον του φοιτητή δακρυγόνο και τον ψεκάζουν με κάποιο σπρέι.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο – ντοκουμέντο, οι αστυνομικοί σέρνουν και τραβολογούν τον φοιτητή που είναι γυμνός από τη μέση και πάνω ενώ κάποιος ακούγεται να λέει να κάνουν αλυσίδα ώστε να μη φανεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί αδιαφορούν για τις φωνές των παρευρισκόμενων που τους εγκαλούν για τη βία που ασκούν, και τους ειρωνεύονται, όταν κάποιος επισημαίνει ότι είναι ήδη ακινητοποιημένος ο προσαχθέντας.

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ ενημέρωσε την Εισαγγελία σχετικά με την κατάληψη και στη συνέχεια ακολούθησε η επέμβαση των αρχών.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search