• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Τσουνάμι» η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» πνίγει ΥΠΑΙΘ – Κυβέρνηση

February 25, 2021 1576

«Τσουνάμι» η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» πνίγει ΥΠΑΙΘ – Κυβέρνηση

««Τσουνάμι» η απεργία – αποχή από την «αξιολόγηση» που οροσεγγίζει το 90% των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πνίγει ΥΠΑΙΘ – Κυβέρνηση που βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και επιδιώκουν σπασμωδικές κινήσεις αυταρχισμού που συσπειρώνουν πιο πολύ τους εκπαιδευτικούς που γράφουν τις πιο ωραίες σελίδες στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος αντιστεκόμενοι στην πολιτική παραπέρα συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης και την παράδοσή της στους εμπόρους της αγοράς.

Από τον Πειραιά μέχρι τον Διόνυσο και τον Ωρωπό, από τον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κέρκυρα, την Κρήτη και τη Λήμνο ένα «τσουνάμι» υπέρ της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση. Εκατοντάδες καθημερινά σχολεία στον δρόμο του αγώνα.

Ενδεικτικές - Χαρακτηριστικές ανακοινώσεις:

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ 

3ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ

Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ανακοινώνει σήμερα (24/2) ακόμα 13 σχολεία (σύνολο 49), στα οποία οι συνάδελφοι έχουν αποφασίσει κατά πλειοψηφία να απέχουν, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση:

1) 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά

2) 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας

3) 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

4) 3ο ΓΕΛ Πειραιά

5) 4ο ΓΕΛ Νίκαιας

6) 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας

7) 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας

8) 13ο ΓΕΛ Πειραιά

9) 13ο Γυμνάσιο Πειραιά

10) Γυμνάσιο Καμινίων

11) ΓΕΛ Αίγινας

12) Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Μεθάνων

13) Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Αγκιστρίου

 

Χτες (23/2) ανακοινώθηκαν ακόμα 11 σχολεία, στα οποία οι συνάδελφοι έχουν αποφασίσει κατά πλειοψηφία να απέχουν, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση. Αυτά είναι:

1) 1ο Γυμνάσιο Πειραιά

2) ΕΕΕΕΚ Πειραιά

3) 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά

4) 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου

5) 6ο Γυμνάσιο Πειραιά

6) 6ο Γυμνάσιο Νίκαιας

7) 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

8) 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού

9) Γυμνάσιο Γαλατά

10) ΓΕΛ Σπετσών

11) Εσπερινό ΓΕΛ Νίκαιας

 

Προχτές (22/2), ανακοινώθηκαν τα πρώτα 25 σχολεία και είναι:

1) 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης 2) 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου 3) 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού 4) 2ο Γυμνάσιο Πειραιά 5) 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πειραιά 6) 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας 7) 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Άνοιξη” 8) 2ο Γυμνάσιο Περάματος 9) 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας 10) 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου 11) 3ο ΓΕΛ Νίκαιας 12) 3ο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη 13) 3ο Γυμνάσιο Περάματος 14) 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά 15) 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας 16) 5ο Γυμνάσιο Νίκαιας 17) 5o ΓΕΛ Νίκαιας 18) 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου 19) 8ο ΓΕΛ Πειραιά 20) 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας 21) ΓΕΛ Καλλίπολης 22) ΓΕΛ Καμινίων 23) ΓΕΛ Κυθήρων 24) Γυμνάσιο Κυθήρων 25) Εσπερινό ΓΕΛ Περάματος

 

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους των παραπάνω σχολείων που παίρνουν μαζικά μέρος στην Απεργία-Αποχή, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση. ;

Συνεχίζουμε καθημερινά τη μάχη, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο τον συνάδελφο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Προστίθενται συνεχώς και νέοι συνάδελφοι στη δήλωση της Αποχής. Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται και άλλες αποφάσεις.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι μόλις 4 σχολεία έχουν ταχθεί, μέχρι στιγμής, κατά πλειοψηφία υπέρ της Αξιολόγησης. Δηλαδή, μέχρι στιγμής σε όλη τη ΔΙΔΕ Πειραιά, 49 σχολεία είναι υπέρ της Απεργίας-Αποχής και μόλις 4 υπέρ της Αξιολόγησης (ακόμα και σε αυτά απέχουν πολλοί συνάδελφοι).

 

ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Χιονοστιβάδα απεργίας-αποχής! Οι εκπαιδευτικοί κουράστηκαν να φοβούνται! 

    Τα πρώτα στοιχεία από την υποδοχή που έκαναν οι εκπαιδευτικοί στα σχέδια και τους προγραμματισμούς του  ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ με τίτλο «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» ) είναι φανερό ότι δεν αρέσουν καθόλου στην υπουργό Παιδείας  Νίκη Κεραμέως.

      Ενδεικτικά να πούμε (καθώς δεν υπάρχουν ακόμη ολοκληρωμένα στοιχεία) ότι η πλειονότητα των συλλόγων διδασκόντων στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της χώρας,  1000 δημοτικά και νηπιαγωγεία στο λεκανοπέδιο, η πλειονότητα των Γυμνασίων και Λυκείων σε Έβρο, Γιάννενα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Βοιωτία, Αθήνα, Πειραιά, δεκάδες χιλιάδες καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί έκαψαν, εν ψυχρώ, το χαρτί της συναίνεσης στην αξιολόγηση πριν καν αρχίσει το «ματς».

     Μαζί τους, από διάφορες  και διαφορετικές αφετηρίες, και πολλοί Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου και Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) εκφράζουν με τους δικούς τους όρους την αντίθεσή τους στα μέτρα του ΥΠΑΙΘ. Όπως επισημαίνουν οι τελευταίοι «η επιδιωκόμενη ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και το περιεχόμενο του όρου «καλός εκπαιδευτικός» – όταν μάλιστα, δεδομένης της πολυπλοκότητας του θέματος η επιστημονική κοινότητα αδυνατεί να καταλήξει σε συγκεκριμένα κριτήρια καθορισμού τους –ορίζονται με βάση την υποκείμενη εκπαιδευτική θεωρία και την ιδεολογική αφετηρία του νομοθετήματος.»

  Ψηλά το κεφάλι συνάδελφοι/ισσες – ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα σχολεία που τάσσονται με την απεργία αποχή

Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών

στους συλλόγους διδασκόντων που επιχειρούν ορισμένοι Διευθυντές

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τα σχολεία που ανταποκρίνονται μαζικά στο συλλογικό κάλεσμα της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ και συμμετέχουν συντριπτικά στη μεγάλη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, υπερασπίζοντας το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρέπεια μας.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων στην υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου είναι μεγάλη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σχολεία, όπως ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους που είναι με την απεργία αποχή.

· Σχολεία με την απεργία αποχή μετά από σύγκλιση συνεδρίασης συλλόγου που δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας: Γ/Σ Καλλιθέας, Γ/Σ Δρυμού, 1o Γ/Σ Αμπελοκήπων, 4ο Γ/Σ Αμπελοκήπων, ΓΕΛ Δρυμού, 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ΕΠΑΛ Λαγκαδά, ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, 2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων, 2ο Γ/Σ Λαγκαδά, 4ο Γ/Σ Ευόσμου, 3ο Γ/Σ Ευόσμου, ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, 5ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου.

· Σχολεία με την απεργία αποχή και με κατάθεση συλλογικής δήλωσης στο πρωτόκολλο του σχολείου: 6ο Γ/Σ Ευόσμου, Διαπολιτισμικό Γ/Σ Ευόσμου, 2ο Γ/Σ Εχεδώρου, 5ο Γ/Σ Σταυρούπολης, ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, 2ο Γ/Σ Ωραιοκάστρου, Γ/Σ Ασσήρου, 1ο Γ/Σ Ευόσμου.

· Σχολεία με την απεργία αποχή που εξασφάλισαν την πλειοψηφία του Συλλόγου και συνεχίζουν το μάζεμα υπογραφών στη συλλογική δήλωση: 2ο Γ/Σ Ευόσμου, 3ο Γ/Σ Κορδελιού, Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Καλλιτεχνικό Γ/Σ Αμπελοκήπων, 2ο ΓΕΛ Ευόσμου, 6ο Γ/Σ Σταυρούπολης, 3ο Γ/Σ Λαγκαδά, 2ο Γ/Σ Αμπελοκήπων.

Αποτελεί ελπιδοφόρα εξέλιξη η σχεδόν καθολική συμμετοχή των συναδέλφων και πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες το σύνολο των σχολικών μας μονάδων θα έχει τοποθετηθεί με την πλευρά του εκπαιδευτικού κινήματος και της απεργίας- αποχής κόντρα στην κ. Κεραμέως και τα αντιδραστικά σχέδια της Κυβέρνησης.

Είναι απολύτως φανερό ότι ειδικές συνεδριάσεις για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ελλείψει απαρτίας και επομένως η συγκρότηση των ομάδων και οι αξιολογικές διαδικασίες που προβλέπονται από την Υ.Α. δεν θα υλοποιηθούν στα σχολεία μας.

Είναι απαράδεκτη η στάση Διευθυντών που επικαλούνται το νόμο 2960/1999 για απαρτία με 1/3 των μελών, ακόμη και με 3 μέλη που δεν αφορά την εκπαίδευση , άλλα τα όργανα της Διοίκησης. Για αυτό άλλωστε μιλάει για διορισμένα, τακτικά και αναπληρωματικά μέλη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται επιπλέον και στο Άρθρο 1 (όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 παρ.1 Ν.4250/2014,ΦΕΚ Α 74/26.3.2014,και με το άρθρο 7 παρ.1 Ν.4325/2015,ΦΕΚ Α 47/11.5.2015) του ίδιου νόμου:

«Πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα

Οι διατάξεις του Κώδικα αυτού εφαρμόζονται στο Δημόσιο, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα άλλα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, εκτός αν άλλως ορίζεται σε επιμέρους διατάξεις…». Με σαφήνεια οι διαδικασίες που ισχύουν για τις συνεδριάσεις των συλλόγων συμπεριλαμβάνονται τόσο στον 1566/85 (άρθρο 11) που είναι σε ισχύ, αλλά και σε νεότερο νόμο τον 1346/2002 (άρθρο 37). Διευθυντής έκανε συνεδρίαση με το 1/3 των μελών του συλλόγου, άλλος κάλεσε νέα συνεδρίαση στις 11 το βράδυ, 10 ώρες μετά από την πρώτη που δεν είχε απαρτία, άλλος έβαλε δύο συνεδριάσεις μαζί σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία στην πρώτη! Με τερτίπια επιχειρούν να κάμψουν την αγωνιστικότητα των συναδέλφων και να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την εφαρμογή της αξιολόγησης. Προειδοποιούμε όσους Διευθυντές προβούν σε τέτοιες πρακτικές ότι θα είναι υπόλογοι για τις παραβάσεις της «υπέρβασης εξουσίας», αλλά και της «κατάχρησης εξουσίας»:

· «Υπέρβαση εξουσίας» λόγω της προσπάθειάς τους να παρακάμψουν τη βούληση του συλλόγου που έχει ήδη εκφρασθεί (δια των δηλώσεων αποχής-απεργίας).

· «Κατάχρηση εξουσίας» καθώς θα χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους να συγκαλούν συνεδριάσεις του συλλόγου (χρησιμοποιώντας από νομικής άποψης μέσα που δεν ισχύουν) για να πετύχουν αλλότριους στόχους.

Καμιά αυθαίρετη εντολή ή παράτυπη και παράνομη διαδικαστική οδηγία που θα παραβιάζει την απόφαση των συναδέλφων, δεν θα επιτρέψουμε. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή επαγρύπνηση και επαφή με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα σε κάθε σχολική μονάδα η θέση του κλάδου για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που αποτελεί και θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων. Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό των διαδικασιών στη λειτουργία των συλλόγων. Οι Διευθυντές δεν έχουν κανένα δικαίωμα όταν δε συμφωνούν με τις αποφάσεις του συλλόγου να συγκαλούν και νέες συνεδριάσεις. Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν, ούτε διαλυτικές διαδικασίες, ούτε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Καλούμε τους Δ/ντές να επιδείξουν δημοκρατική στάση και να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου. Να παραλαμβάνουν τη συλλογική δήλωση όπως καταγράφεται από την ΟΛΜΕ και να την πρωτοκολλούν. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αρνούνται να την παραλάβουν και να απαιτούν ατομικές δηλώσεις. Η άρνησή τους αποτελεί παράβαση καθήκοντος.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους των σχολείων που εκκρεμούν σύλλογοι, να υπογράψουν άμεσα και συλλογικά τη δήλωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων, ο Σύλλογος Διδασκόντων για την ειδική συνεδρίαση δεν πραγματοποιείται γιατί δεν υπάρχει απαρτία.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ θα πάρει όσες επιπλέον αγωνιστικές και ενημερωτικές πρωτοβουλίες χρειαστούν, για να θωρακίσουμε τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Η  ΕΛΜΕ Πρέβεζας ενημερώνει πως οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της περιοχής συμμετέχουν μαζικά στην απεργία - αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ κατά της διαδικασίας αξιολόγησης.


Αναλυτικά:


Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των σχολείων του Νομού μας που μέχρι και σήμερα πήραν μαζικά μέρος στην Απεργία-Αποχή, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση. Ήδη σε όσα σχολεία ήταν προγραμματισμένοι σύλλογοι , αυτοί δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της μαζικής συμμετοχής στην απεργία-αποχής.Τα μηνύματα που μας έρχονται από τα υπόλοιπα σχολεία δείχνουν πως και οι υπόλοιποι σύλλογοι θα φανούν αντάξιοι των αγώνων του κλάδου και θα υπερασπιστούν την εκπαίδευση του λαού μας ως αγαθό ποιοτικό και δωρεάν προσβάσιμο σε όλους. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες συνεχίζουμε καθημερινά τη μάχη.Είναι μια μάχη που μας αφορά όλους ,διευθυντές και καθηγητές, μόνιμους και συμβασιούχους.Είναι ένας αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.

Καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους των σχολείων που εκκρεμούν σύλλογοι :

1. να υπογράψουν άμεσα τη δήλωση της ΟΛΜΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο Σύλλογος Διδασκόντων δε συγκαλείται σε ειδική συνεδρίαση γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.
2. Να καταγγείλουν στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων

Καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση».

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, για μια σειρά από λόγους που αναλύονται στην σχετική ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (http://www.elme-limnou.gr/2021/02/07/απόφαση-του-δ-σ-της-ελμε-για-την-εσωτε), τάχθηκε από την πρώτη στιγμή ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης να εισάγει την λεγόμενη “αξιολόγηση” στην Εκπαίδευση, καλώντας τα μέλη της να συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ. Όλο το τελευταίο διάστημα, μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ βρέθηκαν σε συνεχή επικοινωνία με τους συναδέλφους, με επισκέψεις στα σχολεία και τηλεδιασκέψεις, ενημερώνοντας για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθηθούν, σύμφωνα και με τις οδηγίες της ΟΛΜΕ, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα σχέδια του Υπουργείου.

Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση και δηλωτική της ομοθυμίας που υπάρχει στον κλάδο ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Σε όλες τις σχολικές μονάδες Β’θμιας Εκπ/σης της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου (10 Σχολεία), με συντριπτικά ποσοστά οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία-αποχή. Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ αισθανόμαστε την ανάγκη να χαιρετίσουμε την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα των συναδέλφων, που ορθώνουν το ανάστημά τους στα σχέδια για διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 «Μπλόκο» από 118 σχολεία σε Αχαρνές, Διόνυσο, Ωρωπό

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην απεργία - αποχή κατά της αξιολόγησης, στους δήμους Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού, ενημερώνει ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης».

Συγκεκριμένα, συμμετοχή έχουν δηλώσει 54 δημοτικά και 64 νηπιαγωγεία της περιοχής, με τη συμμετοχή να ξεπερνάει το 90%.

Συνάδελφοι,

στις σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί αποφασίζουν  (ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες) υπέρ της απεργίας  - αποχής, ακυρώνουν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

Να  προσέλθουν  στα  σχολεία  τους  και  να  υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΔΟΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο  Σύλλογος Διδασκόντων δε  συγκαλείται  γιατί δεν υπάρχει απαρτία.  Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα  σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.

Ειδικά στα νηπιαγωγεία και στις μικρές σχολικές μονάδες οι υπογραφές μπορούν συγκεντρωθούν άμεσα.

Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.

Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης,  από  όπου κι  αν προέρχεται,  η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε  ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε»  κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search