• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κρέοντας και Μητσοτάκης

February 25, 2021 314
ΚΡΕΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
 
Του Χριστόφορου Βλάχου
 
Η γραμμή της Ν.Δ, όπως εκφράζεται παντού σήμερα, μετά το "non paper" που εστάλη, είναι "αφήστε τον Κουφοντίνα να πεθάνει". Η λογική είναι "η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ο νόμος ισχύει για όλους", που θα μπορούσε να έχει μια βάση, εάν αυτή η κυβέρνηση είχε πρότερο έντιμο βίο στην ισονομία...
Τέλος πάντων, υπάρχουν πολλά νομικά επιχειρήματα εκατέρωθεν, τα διαβάζω αλλά αρνούμαι ότι είναι η ουσία. Άλλη είναι: αντέχει η ελληνική κοινωνία το θάνατο του Κουφοντίνα; Εγώ λέω όχι! Και εξηγούμαι: ο Κουφοντίνας πάντα αυτό έκανε, την ώρα που στέναζε η κοινωνία, τράβαγε πάνω του τα φώτα, έτσι κάνει και τώρα. Εκφράζει κάτι δίκαιο, ασφαλώς, αλλά-γνώμη μου- δεν κάνεις απεργία πείνας και πας να πεθάνεις επειδή δεν πας στον Κορυδαλλό αλλά στο Δομοκό. Συνεπέστατος, βέβαια, από άλλη οπτική, στη στάση που έχει επιλέξει.
Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός τι κάνει; τον αφήνει να πεθάνει αντί να τον στείλει χτες, προχθές, την προηγούμενη εβδομάδα στον Κορυδαλλό, να τελειώνει; Τι είναι αυτό; επίδειξη δύναμης; Προβοκάτσια ευρείας έκτασης για να οξύνει όσο δεν πάει το κλίμα; Τρόπος να γλιτώσει από τα άπλυτα του Λιγνάδη, του κολλητού του; (γιατί ήταν κολλητός του).
Ο Κρέοντας ήταν τραγικό πρόσωπο, γιατί πρώτος στην Ιστορία απολυτοποίησε τον Νόμο (τουλάχιστον γνωστός). Και πλήρωσε! Ο Μητσοτάκης τι νομίζει; ότι δεν θα πληρώσει; Είναι τόσο μικρός ώστε να μην έχει επίγνωση της ευθύνης του; Είναι μόνο Μητσοτάκης -συγγενής του Μπακογιάννη- και ζητάει εκδίκηση; Παγιδεύεται από τη δεξιά φράξιά του, που θέλει να φτάσει τα πράγματα στα άκρα;
Ο Κρέοντας ήταν τραγικός, πολλές φορές τον πόνεσα, διδάσκοντας Αντιγόνη. Ο δεύτερος τραγικός καταντά αφελής...
 
Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search