• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αίσχος έκλεψαν τη σειρά εμβολιασμού παιδιών με αναπηρία και ηλικιωμένων οι "άριστοι" της ΝΔ

February 28, 2021 350


Συνεχίζεται από τους "άριστους" της ΝΔ το αίσχος  με τις παραβιάσεις της δήθεν «λίστας εμβολιασμών» της κυβέρνησης, που προβλέπει τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων και ατόμων τρίτης ηλικίας, εκτός των υγειονομικών. Τελευταίο κρούσμα, τα δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και «δικοί τους άνθρωποι» στη Θεσσαλονίκη που εμβολιάστηκαν χωρίς να το δικαιούνται στη Θεσσαλονίκη, αντί για παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους που ήταν προγραμματισμένο. 

Εισαγγελική παρέμβαση, αλυσιδωτές εξελίξεις και πολιτική σύγκρουση για τους εμβολιασμούς από το… παράθυρο σε δύο δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την παραίτηση του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου ενώ απάλλαξε μία αντιδήμαρχο από τα καθήκοντα της καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται να εμπλέκονται στους εμβολιασμούς εκτός λίστας.

 «Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής αρνήθηκε να παραιτηθεί, ενώ εξηγήσεις δίνει με δήλωση της η Αντιδήμαρχος.

Παιδιά με ειδικές ανάγκες έμειναν εκτός εμβολιασμού

Μητέρες περιθαλπόμενων στα δύο ιδρύματα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν έμαθαν από τα μέσα ότι ενώ έπρεπε να εμβολιαστούν τα δικά τους παιδιά, εμβολιάστηκαν άτομα που δεν ανήκουν στο δυναμικό του ιδρύματος.

«Τα δικά μας παιδιά ήταν εκεί εκείνη την ημέρα. Αν λέγανε ότι υπάρχουν εμβόλια στους γονείς θα τρέχανε αμέσως να εμβολιάσουν τα παιδιά. Μας δήλωσαν 16 Φεβρουαρίου τελικά ακυρώνεται γιατί μαζεύτηκαν περισσότερα εμβόλια, δεν μπορεί να γίνει στις 16 θα μας ενημερώσουν για το πότε….» δηλώνει η Ολυμπία Κορδα, πρόεδρος του Σωματείου Γονέων “Άγιος Δημήτριος”

Η Εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.


Πρόκειται για άτομα οργανωμένα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, για στελέχη που κατέχουν και δημόσια αξιώματα, καθώς και άτομα που συνδέονται με φιλικές σχέσεις με τα προηγούμενα, με ηλικίες που κινούνται μεταξύ 40 και 45 ετών, τα οποία φυσικά δεν προβλέπονταν να εμβολιαστούν.

Επικεφαλής του Κέντρου είναι το κεντρικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Νάκου, η οποία μάλιστα είχε το θράσος να κατηγορήσει τον ΕΟΔΥ και τους γιατρούς για όσα συνέβησαν. Μιλώντας στα κανάλια, υποστήριξε πως «Η διαδικασία του εμβολιασμού ανήκει στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που συζητάμε, όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ο ΕΟΔΥ διαπίστωσε ότι υπήρχαν αδιάθετα εμβόλια, παρότρυνε τους γιατρούς να δουν αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι που επιθυμούν να κάνουν τα εμβόλια».

Μεταξύ των εμβολιασθέντων, και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της δημοτικής αρχής Θεσσαλονίκης, όπως η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής. Η πρώτη έχει κόρη που εργάζεται ως γιατρός στο ένα από τα ιδρύματα, ο δεύτερος είναι πνευμονολόγος, ο οποίος φέρεται να φρόντισε να εμβολιαστούν μέλη της οικογένειάς του. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις των δύο, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να παραιτηθούν.

Για την Δ. Ακριτίδου αποφάσισε να την απαλλάξει από τα καθήκοντά της. Και οι δύο ωστόσο υπέστησαν κυρώσεις από την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς «με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργου Στεργίου αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των Δήμητρας Ακριτίδου και Δρόσου Τσαβλή καθώς και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Έπειτα από τη γνωστοποίηση του γεγονότος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παρέμβει, δίνοντας εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για να εξακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ενδεικτικό πάντως της αναλγησίας της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών είναι το γεγονός πως παρά τα δεκάδες περιστατικά παραβίασης της σειράς από κομματικά στελέχη, πολιτευτές και κομματικούς φίλους, δεν έχει αποφασιστεί καμία πειθαρχική ή ποινική κύρωση. Χαρακτηριστική δε η αποστροφή του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, που δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να είναι απαραβίαστο. Θα διερευνήσουμε οποιαδήποτε καταγγελία, οποιαδήποτε υπόθεση. Ο εμβολιασμός δεν είναι παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι, αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της πολιτείας», ομολογώντας την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμόσει τον περιβόητο προγραμματισμό εμβολιασμών.

«Στην πόλη μας που έζησε ένα μαύρο Νοέμβρη, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια γαλάζιων στελεχών στέρησαν από όσους είχαν σειρά στον εμβολιασμό το δώρο ζωής, το εμβόλιο», αναφέρει η παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”.

Αμετανόητοι Τσαβλής και Ακριτίδου


Στο μεταξύ, Δρόσος Τσαβλής και Δήμητρα Ακριτίδου συναγωνίζονται την Βασιλική Νάκου στο θράσος, αφού το Σάββατο επέμειναν πως ορθώς εμβολιάστηκαν οι ίδιοι και συγγενικά τους πρόσωπα εκτός σειράς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος, Δρ. Τσαβλής υποστήριξε πως βρέθηκε στη διαδικασία εμβολιασμού του Ιδρύματος “Άγιος Παντελεήμονας” από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 25/1 ως υγειονομικός και πως δεν έχει καμία σχέση, ούτε ιατρική, ούτε επαγγελματική με το Ίδρυμα στο οποίο δημιουργήθηκε ζήτημα με τους εμβολιασμούς των ΑμεΑ.

«Αφού είχαν εμβολιαστεί όλοι στη λίστα ενημερωθήκαμε πως υπήρχαν 17 αδιάθετα εμβόλια. Όταν ρωτήθηκε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εάν εφαρμόζεται η εγκύκλιος που αφορά στην ύπαρξη συμπληρωματικής λίστας, μας γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπήρχε. Η απόφαση ήταν ή θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια ή θα πεταχτούν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε πως «σε κατάσταση πανικού τέθηκε στους γιατρούς το θέμα της διάθεσης των εμβολίων» και παραδέχτηκε πως ο ίδιος εμβολίασε δύο συγγενικά του πρόσωπα. «Το ίδιο έπραξαν και άλλοι υγειονομικοί. Καταφέραμε και σώσαμε 12 από τα 17 εμβόλια. Δεν βλέπω πουθενά την ανηθικότητα και την παρανομία, όταν καλούμαστε από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ, τους ιατρικούς συλλόγους να μη χαθεί ούτε μια δόση εμβολίου».

Ακόμα πιο προκλητικά, υποστήριξε πως θα μπορούσε να σκεφτεί το πολιτικό κόστος και να αφήσει τα εμβόλια να πεταχτούν, όμως λειτούργησε ως «υγειονομικός». Αναφορικά με την απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, να ζητήσει την παραίτηση του απάντησε πως «ο δήμαρχος περιέλαβε στην παλέτα των ρόλων του και αυτού του δικαστή και του εισαγγελέα» και προσέθεσε πως δεν προτίθεται να υποβάλλει την παραίτηση του.

Την ίδια ώρα, με περίσσιο θράσος, η Δ. Ακριτίδου με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκε ως τιμητής, με κείμενο «ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», όπου απέρριψε τις κατηγορίες περί ανηθικότητας, και υποστήριξε πως «ρωτήθηκα εάν επιθυμούσα να εμβολιαστώ, προσερχόμενη στην επόμενη μισή ώρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δόσης, κατόπιν προτροπής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στους εκεί παριστάμενους. Αποφάσισα να μεταβώ αμέσως, γιατί ανήκω σε ευπαθή ομάδα, αλλά χωρίς να πάρω τη θέση κανενός, ούτε να παρακάμψω κανέναν, γιατί θα ήταν ζήτημα ΗΘΙΚΗΣ».

«Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του Δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα» ανέφερε ακόμα, αφήνοντας υπόνοιες για εσωκομματικούς αντιπάλους.

«Δυστυχώς, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό μου, υπήρξαν 5 αδιάθετα εμβόλια τα οποία και κατεστράφησαν. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι της ηθικής. Είναι φανερό ότι οι ενέργειες του δημάρχου δεν προέκυψαν από θέματα ηθικής, αλλά από δικά του προσωπικά συμφέροντα» υποστήριξε ακόμα.

Με στοιχεία από το thepressproject

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search