• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Χρ. Βιτουλαδίτης Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ: Καμιά συναίνεση στην εξαπάτηση των Ναυτεργατών

March 03, 2021 3886

 

Πραγματοποιήθηκε την 1η Μάρτη στο ΥΕΝ συνάντηση στην οποία πήραν μέρος ο Υπουργός Ε.Ν, αντιπροσωπεία των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας - ΝΑΤ - ΕΦΚΑ.

Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση των ρυθμών απόδοσης των συντάξεων και των λοιπών ασφαλιστικών παροχών προς τους δικαιούχους στην απομαχία Ναυτεργάτες.

Στην συνάντηση αυτή την Ένωσή μας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ Χρήστος Βιτουλαδίτης ο οποίος μετά το πέρας της σύσκεψης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση που μας απεύθυνε ο Υπουργός Ε.Ν. για το τεράστιο πρόβλημα που αφορά τις τραγικές καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων, καταθέτοντας την αμετακίνητη θέση μας ότι οι συνθήκες και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια επιβάλουν την επαναφορά της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων (ΚΕΑΝ - Ταμεία Πρόνοιας - Οίκο Ναύτη) ως βασική προϋπόθεση για να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες που έχουν κυριολεκτικά κολλήσει μέσω του γραφειοκρατικού ΕΦΚΑ.

Εναλλακτικά προτείνουμε ως μια προσωρινή και μεταβατική λύση στην κατεύθυνση κατάκτησης της αυτοτέλειας του ΝΑΤ η διεκπεραίωση των οφειλόμενων ασφαλιστικών δικαιωμάτων να γίνεται εξ ολοκλήρου από τις υπηρεσίες του ΝΑΤ που διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία και εμπειρία.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η αυτοτέλεια του ΝΑΤ αποτελεί όχι μόνο θέση της ΠΕΝΕΝ αλλά είναι ομόφωνη απόφαση των συλλογικών οργάνων της ΠΝΟ και αίτημα διεκδίκησης όλα τα τελευταία χρόνια.

Με βάση αυτό το γεγονός θεωρούμε επιζήμια και απολύτως αρνητική την υποχώρηση των εκπροσώπων (των 8 Σωματείων) που με ευκολία προσάρμοσαν την θέση τους σε αυτή της κυβέρνησης και του Υπουργού Ε.Ν υιοθετώντας στην ουσία τα φτιασιδώματα που θα ανακυκλώσουν και θα διαιωνίσουν το πρόβλημα και στο μέλλον.

Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του, οι Ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι θα μας κρίνουν!

Η προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Ναυτεργατών είναι ευδιάκριτη και δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση.

Απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι οι δρομολογούμενες αλλαγές δεν θέτουν (ως όφειλαν τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες) ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα καταβάλλονται οι προσωρινές και οι κύριες συντάξεις, πότε το επικουρικό, το εφάπαξ και οι αναβαθμίσεις. Αυτό δείχνει ότι η προχειρότητα και η σκοπιμότητα (βλέποντας και κάνοντας) δεν αποτελεί διέξοδο στο υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα και κατά συνέπεια το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υφίσταται.

Τέλος θέλουμε να αποσαφηνίσουμε ότι σε τυχόν νέα συνάντηση με τον ΥΕΝ, εφόσον προηγούμενα δεν είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο στο οποίο προσερχόμαστε σε αυτήν, δεν πρόκειται να έχουμε καμιά συμμετοχή.

Πλάτες στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε βάρος των Ναυτεργατών, σε ψευδεπίγραφους διαλόγους που νομιμοποιούν και υλοποιούν αυτή την πολιτική και μάλιστα με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Ναυτεργατών δεν πρόκειται να βάλουμε.

Καλούμε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την κλιμάκωση των αγώνων ως του μοναδικού δρόμου για την αντιμετώπιση των Ναυτεργατικών προβλημάτων".    

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΠΗΓΗ: penen.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search