• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μαζικές διαδηλώσεις για το δίκαιο αίτημα του Κουφοντίνα

March 04, 2021 154Ακόμα μια μαζική συγκέντρωση και πορεία έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, για τη στήριξη του κρατουμένου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Στη σημερινή κινητοποίηση, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, τις φωνές τους ένωσαν αριστερές οργανώσεις, αντιεξουαστικές συλλογικότητες, νομικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές και πλήθος πολιτών. 

Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα υπέρ της ανθρώπινης ζωής –όπως «κανένας νεκρός της πείνας απεργός»–, αλλά και εναντίον της καταστολής. 

Παρά την στάση της κυβέρνησης που εμφανίζεται ανένδοτη απέναντι στο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα ολόενα και αυξάνονται οι φωνές και οι διαμαρτυρίες υπέρ του αιτήματος του. Ξανά, για τέταρτη μέρα, σήμερα στην Αθήνα βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι με κεντρικό σύνθημα «κανένας νεκρός της πείνας απεργός».

Σημειώνεται ότι μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών η κατάσταση της ζωής του Δημήτρη Κουφοντίνα. Παρόλα αυτά, μετά το δικαστικό όχι στο αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής του όταν έμαθε την απόφαση στο νοσοκομείο όπου τον επισκέπτονταν η οικογένεια του τους δήλωσε ότι συνεχίζει.


Λόγω της πορείας στην Αθήνα, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Μοναστηράκι», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο μουσικής».

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search