• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Παραδέχτηκε τις παρεμβάσεις της η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως

March 05, 2021 536

Η υπουργός Παιδείας προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα των τηλεφωνημάτων σε πρυτάνεις για να λύσουν τις καταλήψεις με τη βοήθεια του Μ. Χρυσοχοΐδη ● Η ίδια τακτική με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Δημοκρίτειο.

Σε συνεχή ατοπήματα που την εκθέτουν ακόμη περισσότερο πολιτικά υποπίπτει η υπουργός Παιδείας. Μετά τις αποκαλύψεις για πιέσεις σε πρυτάνεις να συνεργαστούν με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να λύσουν καταλήψεις, η κ. Κεραμέως αναγκάστηκε χθες να παραδεχτεί την παρέμβασή της, επιχειρώντας όμως άτεχνα να την υποβαθμίσει στο επίπεδο της «συστηματικής επικοινωνίας» που έχει με τους «επικεφαλής των Πανεπιστημίων».Σε εμφανή πανικό δε, θέλοντας να πείσει για τον χαρακτήρα των (βραδινών) τηλεφωνημάτων της, η ίδια αποκαλύπτει ότι επικοινώνησε όχι μόνο με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά και με τον πρύτανη του Δημοκριτείου!Η παραδοχή της υπουργού Παιδείας όχι μόνο επιβεβαιώνει το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», αλλά καταδεικνύει καθαρά και την αμηχανία της κυβέρνησης. Είναι η πρώτη φορά που αναγκάζεται να παραδεχτεί δημοσίως την παρεμβατική της πολιτική έστω διά της υποβαθμίσεως αυτής. Πρόκειται για παλιά, γνωστή και ατυχή πρακτική, που δηλώνει ενοχή και εκνευρισμό.
Στην ίδια δήλωση, που διακίνησε μέσω γραφείου Τύπου, η υπουργός από τη μια εντάσσει τα τηλεφωνήματα στη «συστηματική» επικοινωνία της με τα Ιδρύματα και από την άλλη επικαλείται την ανάγκη ενημέρωσης της κυβέρνησης για τις καταλήψεις. Δηλαδή εκτελούσε εντολές; Ακόμη κι όταν έδινε τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου του κ. Χρυσοχοΐδη; Δηλαδή, είναι ακόμη πιο σοβαρό; Υπονοεί πρωθυπουργική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ;Η δήλωση που εστάλη από το γραφείο Τύπου έχει ως εξής: «Η υπουργός επικοινώνησε τη Δευτέρα τηλεφωνικώς με τους Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπως συστηματικά κάνει με όλους τους επικεφαλής των Πανεπιστημίων ως οφείλει, δεδομένου ότι το υπουργείο εποπτεύει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η επικοινωνία έγινε προκειμένου να ενημερωθεί η Κυβέρνηση από τα αρμόδια όργανα -και όχι από δημοσιεύματα- σχετικά με φερόμενες δράσεις που εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Υπογραμμίζεται ότι η επικοινωνία της υπουργού με τους Πρυτάνεις είναι συστηματική και η συνεργασία άριστη, για την οποία και τους ευχαριστούμε, επί όλων των θεμάτων που αφορούν τα Ιδρύματα, και δη υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η παρούσα υγειονομική κρίση».Πάντως οι χθεσινές εξελίξεις σίγουρα ηλέκτρισαν περισσότερο το κλίμα. Την ώρα που η κ. Κεραμέως -διακινώντας τη δήλωση- διαβεβαίωνε τα περί επικοινωνίας (και) με τον πρύτανη του ΔΠΘ, μέλη της διοίκησής του δήλωναν στην «Εφ.Συν.» ότι δεν υιοθετήθηκε παρόμοια πρακτική με του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην περίπτωση της κατάληψης στο κτίριο της πρυτανείας -από τη Δευτέρα- καθώς δεν έχουν προκληθεί φθορές στο κτίριο και συνεπώς δεν συντρέχει κανένας λόγος να κληθεί η αστυνομία, που πιθανόν θα προκαλούσε μεγαλύτερες εντάσεις. Οπως τονίστηκε μάλιστα, «ποτέ στη μακρόχρονη ιστορία του Δημοκριτείου δεν έχουν κληθεί οι αστυνομικές αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις».Κατόπιν αυτού δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί η υπουργός αν καλώς αποκάλυψε αυτή την επικοινωνία. Η πληροφορία βέβαια ήταν γνωστή στην «Εφ.Συν.», η οποία ωστόσο δεν τη δημοσίευσε καθώς δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση. Σίγουρα δεν περιμέναμε τόσο… επίσημη επιβεβαίωση από την ίδια την υπουργό τόσο γρήγορα.Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα εκνευρισμού και έντασης από το Μαρούσι πολύ γρήγορα μεταφέρθηκε σε αρκετά πρυτανικά γραφεία, όπως φάνηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων. Υπήρξε ένταση και αντιπαράθεση για τον χειρισμό ακόμη και του ζητήματος της υπουργικής παρέμβασης, ειδικά ανάμεσα σε φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση πρυτάνεις και σε όσους αντιδρούν στη νέα τάξη πραγμάτων. Εκπληξη;

ΠΗΓΗ: Άννα Ανδριτσάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search