• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου

March 06, 2021 371


«Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοίδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών, που καλεί σε νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα το μεσημέρι του Σαββάτου, για το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά:

Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα σιγήσει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κάθε μέρα θα βγαίνουμε στους δρόμους για να νικήσει η ζωή!

Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοίδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες.

Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση.Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Η παρεμπόδιση των διαδηλωτών από την αστυνομία να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και η σκληρή καταστολή της αυθόρμητης διαδήλωσης δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη της συνταγματικής εκτροπής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με τις πρακτικές καθεστώτων τύπου Ερντογάν. Μόνο εκεί άλλωστε πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας στα χέρια της Πολιτείας.Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον αυταρχικό της κατήφορο. Να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή.Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Νέα συγκέντρωση αύριο 12.00 Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search