• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Τώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες των παιδιών σας;»

March 08, 2021 903


Δε σταματούν οι καταγγελίες για το χθεσινό όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη. Μια εκπαιδευτικός συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της διότι είχαν την ...«ατυχία» να βρίσκονται στο Άλσος μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος Σμύρνης», και οι δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms και ήρθαν αντιμέτωποι με την επιχείρηση τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

      “Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της αναπληρώτριας δασκάλας του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβης Καλοκύρη και του συντρόφου της Φίλιππου Καλογρίδη στη διάρκεια της επιχείρησης τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και οι δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό». Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής»(!!!) ενώ τις ίδιες copy paste κατηγορίες αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες”.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης πρόκειται για απίστευτα ψέματα και γελοιότητες. Όλοι όσοι γνωρίζουν την εκπαιδευτικό, μπορούν να εγγυηθούν γι αυτό. Αντί «τα όργανα της τάξης» να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία τους έβαλαν με το «έτσι θέλω» και «γιατί μπορούν» τους απήγγειλαν και κατηγορίες μόνο και μόνο επειδή είναι νέοι που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή!

Τόσο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης όσο και η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης σε ανακοίνωσή τους ρωτάνε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Κυβέρνηση:

Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη; Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία; Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία; Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές; Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν να δέρνουν και να απειλούν;

Παράλληλα καλούν τους πολίτες της περιοχής “να μην επιτρέψουν να γυρίσει η κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας” και το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση των κατηγοριών για τη εκπαιδευτικό και για όλους τους συλληφθέντες.

Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τη συνάδελφο και το σύντροφό της, στην εξωφρενική περιπέτεια στην οποία τους έβαλαν οι «δυνάμεις της τάξης», στη μήνυση που θα υποβληθεί κατά παντός υπευθύνου και στην ένσταση κατά των παράνομων προστίμων που επιβλήθηκαν.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης  «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ»

Για τη βάρβαρη χθεσινοβραδυνή επίθεση στη Ν. Σμύρνη τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση

ΕΛΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Καταγγέλλουμε αστυνομοκρατία και βία στη Νέα Σμύρνη

Ο εχθρός λαός…….

 

Τραγικές σκηνές αστυνομικής βίας είχαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν νεαρούς πολίτες αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων και τα σχετικά δημοσιεύματα, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ εμφανίστηκε στην πλατεία, τη στιγμή που οικογένειες, μικρά παιδιά και πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα. Άρχισαν να κόβουν αυθαίρετα πρόστιμα στον κόσμο, παρενόχλησαν οικογένεια με παιδιά γιατί καθόταν σε παγκάκι, ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι ένας νεαρός τους βιντεοσκοπούσε με το κινητό του, κάλεσαν ενισχύσεις και τον κυνήγησαν.

Κατέφθασαν ΟΠΚΕ με αυτόματα όπλα, η ΔΡΑΣΗ και η ΔΕΛΤΑ, απέκλεισαν την μια είσοδο της πλατείας και άρχισαν να κυνηγάνε τον κόσμο, να χτυπάνε και να κάνουν προσαγωγές. Πολλά βίντεο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη βαρβαρότητα των αστυνομικών.

Αλλά και η αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που έγινε αμέσως μετά, με τη συμμετοχή 1000 περίπου συμπολιτών μας διαλύθηκε βάναυσα με επίθεση της αστυνομίας έξω από το Δημαρχείο.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση ( διαχείριση πανδημίας , lockdown, κατεδάφιση των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων) επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει, με τη βία και το φόβο, το λαό να σιωπήσει.

Ντροπή και αίσχος!

Υπάρχει δημοκρατία;

Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη;

Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία;

Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία;

Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές;

Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της χούντας.

Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..

 

Να αφεθούν ελεύθεροι οι 11 συμπολίτες μας που προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search